Mathieu Heinrichs | Program maker | Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
spinner

Programmamaker - Mathieu Heinrichs

Na werkzaam te zijn geweest voor de Stadsschouwburg Heerlen, de Zuid-Nederlandse Opera en het Holland Festival, werd Mathieu Heinrichs in 1978 aangesteld bij Muziekcentrum Vredenburg Utrecht. Hij zou er tot 2007 actief blijven, de laatste zeven jaar als directeur.

Als columnist was hij betrokken bij o.a. Radio 4, de muziekperiodieken Entr’Acte en Luister, en bij het AD/Utrechts Nieuwsblad. In 2007 verscheen zijn publicatie In het voetspoor van Bach. De onnavolgbare tocht van Arnstadt naar Lübeck.

Over de Liszt-traditie in Utrecht schreef hij het boek Liszt in Utrecht 1842, gevolgd door Liszt en alleen Liszt. In het seizoen 2011-2012 was hij als dramaturg betrokken bij de productie Via Dolorosa van Compagnie Bischoff, een muziektheaterproductie rond Via Crucis van Franz Liszt. Het seizoen daarna maakte hij in Weimar de korte Liszt-film Hel & Verdoemenis. In mei 2018 werkte hij als spreker mee aan het programma Bij Bach Thuis van de Nederlandse Bachvereniging.

Mathieu Heinrichs vervulde tal van bestuursfuncties, onder andere bij het Festival Oude Muziek Utrecht, De Nederlandse Bachvereniging en de het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours.

Sinds 2013 is hij programmamaker bij de Concertzender.