spinner

Radio Elastica

ma 15 feb 2021
Thema: Crosslinks

Een nieuw programma vol alternatieve muziek, bewegend tussen nieuw verschenen grensverleggende pop en underground.

Donderdag 18 februari om 23:00 uur start programmamaker Tjeerd van Erve zijn eigen maandelijkse programma, Radio Elastica. Een aaneen gemixte ‘elastische’ productie. Want de eigentijdse muziekselectie zal vooral eclectisch zijn. Met de nadruk op nieuw verschenen grensverleggende pop en underground.

Voorheen was Tjeerd van Erve deel van de groep Pakrammel producenten bij de Concertzender. Maar Pakrammel heeft op 31 december 2020 zijn laatste aflevering gehad en is inmiddels muziek geschiedenis. Op de donderdagavond om 23:00 uur waren daar ondertussen Re:light en Portamento voor in de plaats gekomen. En nu vormt Radio Elastica samen met Kairos, Re:light en Portamento een vaste waarde.

Tjeerd van Erve zit via het in zijn woonplaats Tilburg gevestigde Sounds dicht op alles wat er nieuw verschijnt aan eigentijdse alternatieve pop muziek. Want hij is een muziek verzamelaar. Maar behalve verzamelaar is Van Erve ook muziekjournalist, historicus, musicus en componist. Hoewel! Hij noemt zichzelf liever geen muzikant of componist. In een interview met 3voor12 zegt Van Erve:

“Om mezelf nou een kunstenaar te noemen… Niet iedereen die een dagboek schrijft is een schrijver, niet iedereen die muziek maakt is muzikant. Dit is voor mij een manier om mijn emoties te kanaliseren. Mijn beeld van een kunstenaar is iemand die zijn apparaat begrijpt. Ik speel vaak met maar twee vingers tegelijk op mijn gitaar. Soms sloop ik zelfs twee snaren van mijn gitaar af, omdat ik ze toch niet gebruik.”

Maar of Tjeerd van Erve zich nu wel of niet als musicus of componist wil profileren, een kenner en liefhebber is hij wel degelijk. Een opzienbarende persoonlijkheid, die zich op geheel eigen wijze in de muziek van hem zelf, als PONI, of door de muziek van anderen beweegt.

In aflevering 1 op 18 februari om 23 uur hoort u onder andere muziek van Lael Neale, Casper Clausen, Michel Banabila, Pierce With Arrow en Virginia Wing.

Klik hier door naar Radio Elastica op donderdag 18 februari.