spinner

Rodrigo Leao & Cinema Ensemble

za 16 apr 2011

De Portugese Maestro Rodrigo Leao, het Cinema Ensemble en Ana Vieira treden op in de Melkweg op woensdag 20 april 20:30 uur. De Concertzender neemt het concert op en zal dit t.z.t. uitzenden in Concertzender Live.

De muziek van Rodrigo Leão wordt in eigen land gerekend tot een stuk muziekgeschiedenis. Als basgitarist speelde hij ooit zijn eerste noten binnen Sétima Legião (1982). Een overstap naar het spelen van toetsen binnen Madredeus betekende het begin van een bijzonder tijdperk.
Na vijf albums met Madredeus verkoos Rodrigo Leão in 1993 het solopad om zo het muzikale spectrum verder te onderzoeken, waarin hij onder meer samenwerkte met artiesten als Stuart A. Staples (Tindersticks), Niel Hanon (Divine Comedy) en Beth Gibbons (Portishead).
Het optreden van Rodrigo Leão in Amsterdam draagt de titel van het album ‘A Mãe’. Bijgestaan door het Cinema Ensemble en zangeres Ana Vieira, neemt Rodrigo Leão de luisteraar mee op reis in zijn wereld, waarbij een filmische mix van fado, wereldmuziek, pop en folk je voor even laten vergeten waar je bent.