spinner

Royal Funeral Music

zo 26 mei 2013

Rondom de onlangs verschenen CD van het Belgische vocaal ensemble Vox Luminis laten we in L’Esprit Baroque van maandag 27 mei (11.00 – 13.00 uur) een indrukwekkende nieuwe reconstructie horen van de begrafenismuziek voor koningin Mary in 1695.

Vox Luminis onder leiding van Lionel Meunier maakte op de CD “English Royal Funeral Music” een reconstructie van de muziek die klonk tijdens de begrafenis van koningin Mary in 1695.
Er is nu pas bekend dat de 3 Funeral Sentences van Purcell niet gecomponeerd waren voor de begrafenis van Koningin Mary, omdat de zettingen van Morley toen gezongen werden.
Schuiftrompet
Het enige aandeel van Purcell waren de 2 werken voor schuiftrompet alsook het anthem "Thou knowest, Lord", die Purcell schreef in de oude componeerstijl van Morley.
In de reconstructie klinken meer anthems die Purcell schreef voor andere gelegenheden, alsook de anthem “Death hath deprived me” die Thomas Weelkes schreef op de dood van Morley en het duet “O dive custos” dat Purcell ook schreef op de dood van koningin Mary.
Consortsongs en Fantazia’s
De Funeral Sentences worden omlijst door Engelse consortsongs uitgevoerd door Michael Chance met Fretwork en Christopher Field met The Royal Wind Music, en Fantazia’s van Purcell door Vittorio Ghielmi.
Uitzendingen:

  • zondag 19 mei 15.00 – 17.00 uur
  • maandag 27 mei 11.00 – 13.00 uur

Bekijk hier de speellijst.