spinner

RSS feeds bij de Concertzender

di 9 okt 2007

Vanaf vandaag kunt u via de RSS techniek makkelijk op de hoogte gehouden worden van de nieuwsberichten van de Concertzender.
Een korte FAQ:
Wat is een RSS-feed?

Een RSS-feed is een tekstbestand met actuele informatie zoals bijvoorbeeld het laatste Concertzendernieuws.
Wat kun je met RSS?
Je blijft op de hoogte van het laatste nieuws zonder de betreffende website te bezoeken. Als je een bericht interessant vindt volstaat een keer klikken om het meteen in je webbrowser te lezen.
Wat heb ik nodig voor RSS?
Een RSS-reader verzamelt headlines van RSS-feeds waarop je geabonneerd bent. Bovendien zal een RSS-reader je een seintje geven als er een nieuw bericht is. Bekende RSS-readers zijn Feedreader, Newzcrawler, Feedo maar ook bijvoorbeeld Google Desktop. Daarnaast zijn op Firefox, Safari en Internet Explorer 7 RSS-feeds te lezen. Verder zijn er webpagina’s waar je op RSS-feeds kunt abonneren. Voorbeelden zijn Bloglines en Google Reader. Met Igoogle kun je een de standaard zoekpagina van Google personiliseren met RSS-feeds.
Hoe krijg ik de RSS feed?
Heel makkelijk: u klikt op het logootje in de adresbalk van de browser (Firefox, Internet Explorer 7 of Safari) en dan komt u op de feed site. U kunt dan het adres kopieren en plakken. Sommige browsers geven ook nog andere shortcuts aan.

Welke RSS-feeds biedt de Concertzender?
De Concertzender biedt haar nieuwsberichten aan in een feed. Deze is tweetalig. Wilt u een Engelstalige versie, dan klikt u eerst op de Engelstalige versie van de site, en dan op het RSS logootje in de adresbalk.
Meer RSS?
Op rss.pagina.nl vind je meer informatie over RSS.