spinner

RUISBURO: Michalis Moschoutis + Reinier van Houdt

wo 23 nov 2016
Thema: Crosslinks

 

Maandag 28 november maakt het programma Kraak Helder van Martijn Comes een live opname in De Ruimte in Amsterdam. U kunt daarbij zijn!

MOVING FURNITURE RECORDS & CONCERTZENDER presenteren RUISBURO: Michalis Moschoutis + Reinier van Houdt

Maandag 28 November

20:30 uur

De Ruimte

Distelweg 83

1031 HD Amsterdam

entree €7

 

 

Michalis Moschoutis

Michalis Moschoutis is een gitarist en componist wiens werk zich richt op de “materialiteit van geluid en de lichamelijkheid van live muziek”. Hij runt ook het Holotype Editions-platenlabel en cureert het InMute festival, dat de zwijgende film en geluidskunst combineert. Moschoutis’s platenlabel Holotype Editions heeft Jacob Kirkegaard, Lawrence Engels en Werner Dafeldecker, evenals zijn eigen muziek uitgebracht. Op zijn debuutalbum Nylon verkent hij de sonische bereik van de klassieke gitaar.

 

Reinier van Houdt

Reinier van Houdt werkt met recorders, radio’s, objecten, elektronica en de piano. Hij richt zich op zaken die ontsnappen aan notatie: geluid, timing, ruimte, lichamelijkheid, geheugen, geluid, milieu – verschijnselen die interpretatie en improvisatie te boven gaan.

 

Hij heeft een ongewoon repertoire ontwikkeld, gebaseerd op samenwerking, onderzoek in archieven, het componeren en ensceneren van optredens, alsook onorthodoxe studies van de klassieke muziek. Hij heeft gewerkt met artiesten als Francisco Lopez, Robert Ashley, Michael Pisaro, Christian Marclay, Luc Ferrari, Maria de Alvear, Walter Marchetti, Alvin Lucier. Ook werkte hij intensief samen met Current 93 en heeft hij vorig jaar een album gemaakt met gastoptredens van Nick Cave, John Zorn en Antony Hegarty.

 

Recente releases zijn het soloalbum Paths Of The Errant Gaze op Hallow Ground, Alga Marghen met het laatste stuk van Walter Marchetti en de 3-cd-box met Michael Pisaro op Erstwhile.