spinner

Samenwerking Concertzender en ConcertLab Foundation

wo 23 nov 2022
Thema: Algemeen

Concertzender en ConcertLab Foundation werken samen om jong talent in de schijnwerper te zetten. Als luisteraar van de Concertzender kun je komend weekend gratis naar de concerten van ConcertLab Foundation in de Utrechtse Muziekkamer Leeuwenbergh.

ConcertLab Foundation organiseert drie bijzondere concerten met ‘Fine Arts Music‘: akoestische muziek, onversterkt uitgevoerd in kleine ensembles, met tot nu toe verborgen wereldtalent. Op vrijdag 25 november is er naar De Avond van de Winnaars, op zaterdag 26 november De Avond van de Zang en op zondag 27 november De Avond van de Veelzijdigheid. Bestel op de website concertlabfoundation.nl de tickets en gebruik de code CLFellow22.

 

ConcertLab Foundation
De concerten van ConcertLab Foundation hebben een bijzonder karakter. Ze heten ‘Showcase’ omdat ze nieuw of tot nu toe verborgen wereldtalent in de schijnwerpers zetten. Op het podium zijn per avond drie ensembles te zien en te horen, verdeeld over de volle breedte van wat Fine Arts Music wordt genoemd. Kamermuziek, maar zeker niet alleen klassiek. Wereldmuziek, jazz, hedendaagse muziek en zelfs ook popmuziek kan een podium vinden, als het talent maar van het hoogste niveau is. Een deskundig presentator leidt u door de avond heen. Het concert afgesloten met een informele ‘Q&A’.

 

Podium voor Talent
Bij de Concertzender bieden we jong talent een plek om hun kunsten te laten horen. Tijdens de covid-pandemie was er geen podium meer beschikbaar waar zij terecht konden. De Concertzender heeft daarom het project ‘Podium voor Talent’ opgezet. In samenwerking met de Nederlandse conservatoria is er nu bijna elke woensdagmiddag in ons live programma Concertzender Actueel een jonge muzikant of ensemble te horen. De samenwerking met ConcertLab biedt de talenten een extra publiek.