spinner

Solta a Franga party in Amsterdam

vr 7 mei 2010

Vrijdag 7 mei is het feest : de tweede editie van de party rond het wekelijkse global dance music programma ‘Solta a Franga’. In De Nieuwe Anita, Frederik Hendrikstraat 111, Amsterdam. Komt allen!

Solta a Franga
(‘Ga uit je dak!‘ in Braziliaans Portugees) is een wekelijkse radioshow op de Concertzender met Global Dance Music.
4 DJ’s maken om beurten spannende mixen met dansmuziek uit alle hoeken van de wereld. Exotisch, opzwepend, meeslepend en onmogelijk om stil bij te blijven zitten. Ga uit je dak!
Solta a Franga wordt elke vrijdagavond om 23:00 uitgezonden op de Concertzender. Daarna blijft het beschikbaar ‘on demand’ via deze website.
Afgelopen december werd rond het programma een feestje georganiseerd in Amsterdam. Dat was dermate succesvol dat er wel een vervolg moest komen! En dat komt er, vrijdag 7 mei aanstaande.
De locatie, De Nieuwe Anita, is al een attractie op zich. Net als de coctails die ze er bereiden. Op deze avond is er een live optreden van de Turkse Oud-speler Mehmet Polat, er is een Live Cinema performance van VJ-M & DJ Seb en uiteraard draaien 3 van de DJ’s die mixen voor Solta a Franga maken: Rafadelic, Bertú en Safri.
Het feest begint om 20:00 en gaat door tot 1:00.
6 euro entree (wordt deels gedoneerd aan de Concertzender)
Frederik Hendrikstr 111, Amsterdam.
http://www.denieuweanita.nl
Over de optredens:
Mehmet Polat komt oorspronkelijk uit Urfa, Turkije. Al vanaf jonge leeftijd speelde hij de muziek uit Anatolië en Mesopotamië. Via Istanbul, waar hij zijn horizon verbreedde, kwam hij in Nederland terecht. Hier voegde hij elementen uit Jazz, Flamenco, Indiase- en Perzische muziek toe aan zijn stijl. Hij speelde samen met vele grote namen uit de muziekscene.
http://www.mehmetpolat.net
Live Cinema set: Puskar Camel fair
VJ-M & DJ SebCat (RebelUp! Soundclash)
Kleurijke beelden van het jaarlijkse kamelen festival in Pushkar (Rajasthan, India), live voorzien van geluid en muziek!
http://www.vj-m.com/category/moving-cinema
Daarna: party met de Solta a Franga DJ’s en visuals van VJ-M!
DJ Safri is één van de toonaangevende worldgrooves DJ’s van Nederland. Safri stond in 2003 aan de wieg van ‘Mystic Grooves’, de baanbrekende oosterse dansavonden in o.a Rasa, Melkweg en Tivoli. Sinds 2008 is Safri één van de residents van de maandelijkse ‘GlobaLoca!’ avonden in het SJU in Utrecht. Verder draait hij door het hele land, en soms daarbuiten.
http://www.djsafri.com
DJ Bertú haalt inspiratie en grooves uit diepe jungles, verre woestijnen maar ook de urban beats uit steden en jams van om de hoek. Al sinds begin jaren ’80 in de ban van Afrikaanse ritmes en funk heeft hij zich niet laten weerhouden om met open oren alle uithoeken van de wereld te beluisteren en daar zijn sets van samen te stellen. Bertú is een van de residents van de Globaloca! clubnight in SJU, Utrecht en draait  regelmatig in Rasa, Utrecht.
http://www.myspace.com/bertu2space
DJ Rafadelic is actief sinds midden jaren ’80, bleef altijd wars van etiketten en put inspiratie uit vele genres. Voor GlobaLoca concentreert hij zich op de wereldse grooves. Hij is regelmatig te horen in het SJU tijdens Funky Friday (Fudge).
http://www.rafadelic.nl
VJ-M (Maarten van der Glas) is sinds vier jaar werkzaam als VJ en beeldregisseur, oa bij Rebel Up! Soundclash, een collectief dat zich sterk maakt voor eigenwijze en dansbare wereldmuziek. Zijn beelden bestaan grotendeels uit zelf geschoten fragmenten van verschillende wereldreizen. Daarnaast is hij specialist in het maken van korte animaties die hij op speelse wijze weet te verweven met zijn videomateriaal.
http://www.vj-m.com