Search for:
spinner

Sonic Acts 2019

vr 8 feb 2019
Thema: Crosslinks

Deze maand vindt in Amsterdam de 25ste jubileum editie van Sonic Acts plaats.

Thema dit jaar is Hereafter.

Hereafter is een verkenning van de ontstaansgeschiedenis van onze huidige crisis – en wat er hierna (‘hereafter’) zal komen. Deze verkenning wordt geleid door stil te staan bij de immense problemen waarmee we op dit moment dagelijks geconfronteerd worden: de ongelijkheid veroorzaakt door kolonisatie en geostrategische manoeuvres, de uitdagingen die de klimaatcrisis en immigratie teweegbrengen, de altijd aanwezige exploitatie en onzekerheid van de beroepsbevolking, en de manier waarop technologische vooruitgang verstoort en niet emancipeert – in andere woorden: het kleverige web van wereldwijd kapitalisme.

En als eerste wapenfeit is er vrijdag 8 februari de opening van de tentoonstelling in Arti et Amicitae in Amsterdam.

Het festival zelf vindt plaats van 21 t/m 24 februari in Paradiso, Stedelijk Museum Amsterdam, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond en Muziekgebouw aan ‘t IJ.

Klik hier door voor meer programma informatie over Sonic Acts.

De Concertzender schenkt in diverse programma’s aandacht aan Sonic Acts.

Ten eerste op woensdag 13 februari is er een special over de openingsavond in Paradiso, waarbij aandacht voor de diverse concerten die gaan plaatsvinden op het Acousmonium, een orkest van 80 luidsprekers van verschillende types. Dit orkest is een onderdeel van GRM (Groupe de recherches musicales, Institut national de l’audiovisuel – or Ina GRM) uit Parijs.

Klik hier door voor de gidsgegevens.

En vervolgens is er op woensdag 20 februari speciale aandacht voor het werk van Ji Youn Kang (zie foto). Zij geeft op zaterdag 23 februari ‘s middags een concert in het Stedelijk Museum.

Klik hier door voor de gidsgegevens.