spinner

Sonic Acts

di 4 okt 2022
Thema: Crosslinks

Zondag 9 oktober in X-Rated vanaf negen uur ’s avonds aandacht voor Sonic Acts.

Op zondag 9 oktober besteedt Bob Rusche in X-Rated vanaf negen uur ’s avonds aandacht aan Sonic Acts en doet een kaartenactie. De kaartenactie betreft op 15 oktober “Preemptive Listening” in Likeminds en 16 oktober “Breathtune” in de Singelkerk.

Filmpremière Aura Satz
In Likeminds presenteert Sonic Acts op 15 oktober de nieuwe film van Aura Satz, The Future Waters of the Storm Surge. Deze korte film – gemaakt in opdracht van Sonic Acts als nieuw hoofdstuk van haar speelfilm Preemptive Listening – gaat in op waarschuwingssystemen, zoals sirenes en het luchtalarm, in het tijdperk van de door de mens veroorzaakte ecologische rampen.

De avond bij Likeminds wordt afgesloten met een optreden van de baanbrekende Canadese componiste Sarah Davachi, die een arrangement van de lange compositie Long Gradus uitvoert onder begeleiding van het experimentele hedendaagse muziekcollectief het Nemø Ensemble

Orgel acts
In de Singelkerk presenteert Sonic Acts op 16 oktober een ode aan ‘vergeten’ instrumenten en muzikale tradities tijdens het programma Breathtune. De Ierse experimentele geluidskunstenaar Aine O’Dwyer voert een site-specifieke performance uit op het orgel van de Singelkerk. Een live-optreden van Ale Hop en Tatiana Heuman, geïnspireerd op Zuid-Amerikaanse traditionele en oude artefacten, premiert en Kali Malone presenteert nieuw werk in de vorm van een trio voor cello, sinusgolven en elektrische gitaar, uitgevoerd door Stephen O’Malley en Lucy Railton.

Klik hier door naar meer informatie over Sonic Acts.