spinner

Stabat Mater en In deine Hände

di 5 apr 2022
Thema: Oud
Genre: Barok

In Concertzender Live van vrijdagmiddag 8 april laten we opnamen horen van 2 concerten met Oude Muziek die kortgeleden, begin 2022, plaatsvonden: ‘Stabat Mater’ door Nieuw Amsterdams Jeugdkoor en ‘In deine Hände’ door Ensemble Hermes.

Op vrijdag 11 maart 2022 zong het Nieuw Amsterdams Jeugdkoor olv. Anaïs de la Morandais het programma ‘Stabat Mater‘ met als hoofdwerk het beroemde ‘Stabat Mater‘ van Pergolesi. Maar dit keer in een arrangement voor solisten en driestemmig vrouwenkoor, gearrangeerd door Malcolm Bruno.
Ook klinken ‘Immortal Bach‘ van Knut Nystedt (een bijzondere zetting van Bachs “Komm, süßer Tod“), en het prachtige ‘Magnus Dominus‘ van Jean-Joseph Cassanéa de Mondonville.

In het concert ‘In deine Hände’ door Ensemble Hermes o.l.v. Jeroen Spitteler (27 maart 2022 in Utrecht) klinken een aantal intiemere werken die geheel passen bij de sfeer van de passietijd. Zoals de zelden uitgevoerde “Die sieben Worte Jesu am Kreuz” van Heinrich Schütz, de meester van de vroege Duitse barok van wie dit jaar het 450ste sterfjaar herdacht wordt.
Ook klinken de “Actus Tragicus” van Johann Sebastian Bach en het motet “Fürchte dich nicht” van zijn zoon Johann Christian Bach.

Tot slot laten we een fragment horen van een Fabulous Fringe-concert tijdens het Festival Oude Muziek 2021. Het Kairós Ensemble speelde toen o.a. de Suite in g-klein van Marin Marais.

 

Uitzendingen Concertzender Live: