spinner

Sun-Mi Hong Quintet

vr 13 nov 2020
Thema: Jazz

Zaterdag 14 november, 14:00 uur, opname van een Walk The Line concert in TivoliVredenburg: het Sun-Mi Hong Quintet.

De Zuid-Koreaanse Sun-Mi Hong (30) raakt op haar twaalfde in de ban van slagwerk. Haar droom om zelf te gaan drummen wordt jarenlang geblokkeerd door haar traditionele ouders die alleen oog hebben voor hard studeren, een goedbetaalde baan en het stichten van een gezin. Pas op haar zeventiende lukt het om drumlessen te nemen, en vier jaar later volgt de grote sprong naar het Conservatorium van Amsterdam. Daarna gaat het hard: Bachelor, Master, een eigen Trio, een award, een debuutalbum, optreden op North Sea Jazz en deelname aan de Young VIPs Tour. Een tweede album volgt, nu met het Sun-Mi Hong Quintet, dat de concertagenda al gauw ziet vollopen.

Haar stijl staat op haar website omschreven als ‘sitting on the periphery of tradition while often dipping her toes into the avant-garde’. In haar composities verweeft ze – ook als selling point – Koreaanse percussie-instrumenten en melodieën.

Het Sun-Mi Hong Quintet is behalve in onze uitzending ook nog te zien en te horen op de Livestream van het Amersfoort Jazz ONLINE Festival op zondag 22 november van 16:30 – 17:45. Als alles meezit speelt het Sun-Mi Hong Quintet op 12 december in TivoliVredenburg.