Search for:
spinner

Taxi 2

zo 7 okt 2007

(Frankrijk 2000)
Deel 1 hebben we al eerder gehad in Let’s Movie. In deel 2 krijgt taxichauffeur Daniel de bizarre opdracht om de Japanse minister van Defensie vrij te krijgen.

Daniel een goed indruk te maken op zijn toekomstige schoonouders. Om verborgen te houden dat hij ‘maar’ een taxichauffeur is, zegt hij dat hij medicijnen studeert. Om bij te verdienen rijdt hij zogenaamd op de ambulance. De vader van zijn vriendin is een gedreven en compleet geflipte generaal. Hij wordt plotseling opgeroepen om aanwezig te zijn bij de landing van de Japanse minister van Defensie, over een kwartier! Daniel zegt dat hij dat wel redt. En in zijn taxi lukt dat ook. Er zitten extra snufjes op en de generaal is erg onder de indruk van zijn rijstijl.
Op tijd op het vliegveld aangekomen wordt Daniel door zijn politie/vriend Emilien  uitgenodigd om bij de receptie aanwezig te zijn. Daar wordt een supersonische auto gepresenteerd die alles kan en kogelvrij is. De Japanse minister zal hiermee vervoerd worden naar de Franse minister. Omdat de eigenlijke chauffeur klem komt te zitten in de vele airbags, stelt de generaal voor dat Daniel rijdt. Hij krijgt wel te horen dat de politie, om de auto te testen, een aantal aanvallen zal uitvoeren op de auto.
Dat deze aanvallen overgenomen worden door echte Yakuza weet Daniel niet. Het lukt de Yakuza uiteindelijk om de Japanse Minister te ontvoeren, evenals een vrouwelijke collega van Emilien die Japans spreekt. Emilien is gedreven hen terug te krijgen, niet alleen omdat hij verliefd is op zijn collega. Samen met Daniel zetten ze de achtervolging in en moeten rare capriolen uithalen met hun taxi.