spinner

The Constant Gardener

wo 8 jul 2009

The Constant Gardener, regisseur: Fernando Meirelles, bekend van de Oscarwinnende film City of God. The Constant Gardener is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van John Le Carré, die bekend staat om zijn spionageverhalen.

In een verafgelegen gebied in het noorden van Kenia wordt de gedreven activiste Tessa Quayle (Rachel Weisz) op brute wijze vermoord. Haar compagnon is nergens te bekennen en alles wijst op een ‘crime passionel’. Niemand verwacht dat Tessa’s echtgenoot, de zachtaardige en introverte diplomaat Justin (Ralph Fiennes), zich met de zaak gaat bemoeien. Maar aangezet door spijt en de geruchten rond het overspel, is hij vastbesloten de naam van zijn vrouw te zuiveren van alle blaam en haar werk af te maken. Tessa was bezig een reeks smerige praktijken aan het daglicht te brengen en Justin jaagt over twee continenten op zoek naar de waarheid. Hij ontdekt een omvangrijk complot dat al heel wat onschuldige mensen van het leven heeft beroofd.

Bron filmfocus.nl

De soundtrack is van de Spaanse componist Alberto Iglesias. In enkele nummers is de Keniase muzikant Ayub Ogada te horen