spinner

Tom Relleen; een muzikaal genie

ma 7 sep 2020

Zondag 23 augustus jongstleden overleed Tom Relleen op 42 jarige leeftijd.

Tom Relleen was mede oprichter van Phonica Records, een gespecialiseerde platenzaak in Soho, London. Maar hij werd later meer bekend van de psychedelische band The Oscillation, het duo-project met Demian Castellanos genaamd Autotelia, (waarmee hij eind juli 2020 nog een debuut plaat uitbracht) en hij vormde met Valentina Magaletti het duo Tomaga.

Tom Relleen was een muzikale duizendpoot en stond eigenlijk nog maar aan het begin van een lange carrière, waarin hij zijn muzische zoektocht en avontuur aanging met gelijkgezinde musici.

Bij de Concertzender zijn we verheugd om het feit dat we tijdens Rewire 2019 een opname mochten maken van Pierre Bastien samen met Tomaga. Op 31 maart 2019 in het Koorenhuis in Den Haag registreerde Mike Kramer hun concert.

Woensdag 13 november 2019 hebben we dat concert uitgezonden. U kunt het hier terug beluisteren. Pierre Bastien, Valentina Magaletti en Tom Relleen waren uitermate blij met deze opname. Magaletti en Relleen hoopten nog heel vaak dit soort samenwerkingen met Bastien te doen. Helaas is het niet zo ver gekomen.