spinner

Tribute programma Bas Springer

do 23 apr 2020
Thema: Wereld

Op vrijdagavond 24 april van 22:00 tot 00:00 uur wordt er een tribute programma uitgezonden, gewijd aan onze collega Bas Springer, die zaterdagavond 28 maart 2020 vrij plotseling is overleden. Voor familie, vrienden en collega’s was dit een grote schok want Bas was altijd heel vitaal en sterk.

Voor de Concertzender maakte hij het programma Mariama, met oude en nieuwe muziek uit Afrika en hij was jarenlang muzieksamensteller voor het programma Dichtbij Nederland op Radio 5. Daarnaast was hij actief als DJ Mombasa, met wereldmuziek als specialisme.

Carolien Cleiren, Stan Rijven en Sonja Heimann wilden Bas herdenken via een tribute programma met het idee dat ook een aantal vrienden hieraan konden bijdragen. Stan Rijven laat van 22:00 tot 23:00 uur de reacties horen van diverse vrienden en collega’s die hieraan wilden meewerken en draait daarna hun speciale muziekkeuzes.

Vanaf 23:00 tot 00:00 uur zullen er gedeeltes worden gedraaid van de eerste en het laatste Mariama, waarin Bas op geheel eigen de muziek van commentaar voorziet. Ook vertelt Stan Rijven over zijn lange vriendschap met Bas en draait daar muziek bij die over de jaren een rol heeft gespeeld.

In dit programma willen wij afscheid nemen van hem op een manier die het beste bij hem past, en gezien door verschillende ogen.

Klik hier door naar het eerste uur, en hier naar het tweede uur.