spinner

Uitgaanstip Wereldmuziek

vr 29 dec 2006

Club Rainbow sluit het jaar 2006 af met een bruisend Oudejaarsfeest. Zaterdag 30 december kan je in Jazzpodium DJS swingend het Oudejaar uit dansen op de spetterende salsa, latin en funk van Mongomanía, de formatie van de bekende percussionist Gerardo Rosales.

Gerardo Rosales presenteert “Mongomanía”, een eerbetoon aan de legendarische meester-conguero Mongo Santamaria, die in 2003 overleed op 85-jarige leeftijd. Gerardo brengt een groot muzikaal eerbetoon aan één van werelds bekendste conguero’s , die bekend werd door zijn opname met Herbie Hancock van “Watermelon Man”en zijn eigen composities, waarvan één van zijn grootste hits ‘Afro Blue’ is. In 2005 heeft Gerardo Rosales de dubbel-cd “Mongomanía”, Tribute tot Mongo Santamaria opgenomen. Enkele gezaghebbende latinmagazines schreven: “Mongomania is een zeer goede productie, waarbij de erfenis van Mongo Santamaria respectvol bewaard is gebleven,” (Magazine Herencia Latina, Puerto Rico).”Wat een fantastische 2-CD set van fonkelende composities van Mongo Santamaria, geïnterpreteerd door percussionist en bandleider Gerardo Rosales! CD-1 bestaat uit pure salsa uitvoeringen van nummers zoals “Para Ti”, “Sofrito”,”Guajiro” en “Amancer”. CD-2 is meer latin en funk georiënteerd met covers van ‘Hammer Head”, “Afro Blue” Él Toro”en “Élegua Blues”. “Prachtig geproduceerd met veel flair en soul. “Gerardo is duidelijk op zijn hoogtepunt hier.” “Zeer hoog aanbevolen”, (Descarga, New York).
De Rainbow Oudejaarsparty start om 22.00 uur en de entree bedraagt € 8,- CJP/Pas 65/leden DJS/Rainbow: € 6,-. Meer info www.jazzpodiumdjs.nl en www.gerardorosales.com
Kaartverkoop aan de deur. Info Rainbow Productions tel.078-6484562.