Search for:
spinner

Ukrainian Callings

vr 18 feb 2022
Thema: Wereld
Genres: Volksmuziek | Wereldmuziek

Een interview met de Oekraïense muzikante Mariana Sadovska over de moeilijke tijd die zij, haar vrienden en familie en de bevolking van de Oekraïne op dit moment doormaken.

We laten haar optreden in Acoustic Roots: Ukrainian Callings nog een keer horen.

We zitten voorlopig in het laatste staartje van de Covid-19 pandemie, en in de komende tijd worden de meeste maatregelen afgebouwd. Voor Acoustic Roots betekent dat dat er eindelijk weer nieuwe afleveringen kunnen worden opgenomen. Maar voordat we dit doen, nog éénmaal een herhaling, helaas in aangepaste vorm.

We hebben een aflevering met Mariana Sadovska gekozen om stil te staan bij de moeilijke tijd die zij, haar vrienden en familie en de bevolking van de Ukraine op dit moment doormaken. Haar optreden bij ons: Ukrainian Callings, was meeslepend en vol met passie en schoonheid van oude liedjes die Mariana op haar tochten langs kleine dorpjes in Ukraine heeft verzameld. Liedjes voor speciale gelegenheden, zoals het aanroepen van de lente. Haar muziek is betoverend en hartverwarmend.

We vonden het een goed idee om onze serie herhalingen met deze aflevering af te sluiten, en haar en alle mensen die onder deze dreiging gebukt gaan een hart onder de riem te steken. We hebben een deel van het gesprek, dat Karin van den Boogaert deze week met haar had, in de aflevering opgenomen.

Naar de gidstekst met een link naar het interview met Mariana Sadovska