spinner

Vivaldi en Galuppi

wo 23 aug 2017
Thema: Oud
Genre: Barok

Op de vooravond van het Festival Oude Muziek 2017 zenden we in Concertzender Live van donderdag 24 augustus twee concertopnamen uit van het Festival Oude Muziek 2016: Vivaldi door Collegium 1704 olv. Václav Luks en Galuppi door Les Musiciens du Louvre olv. Francesco Corti.

Het Praagse ensemble Collegium 1704 olv. Václav Luks speelt concerti van Vivaldi in verschillende bezettingen en met uiteenlopende sferen. Veel van Vivaldi’s muziek werd voor het eerst uitgegeven in Amsterdam en vond zijn weg naar de muzikale centra in Europa. Vivaldi’s invloed op Händel en Bach was aanzienlijk, en zijn stijl zorgde in heel Europa voor grote opschudding.
Vooral de muzikaal begaafde weesmeisjes in de Pietà werden een grote culturele attractie, waar Vivaldi de meeste van zijn ongeveer 500 concerten voor componeerde.

Het Franse barokorkest Les Musiciens du Louvre is al sinds de jaren tachtig befaamd om zijn grote operaproducties onder leiding van Marc Minkowski. Op het programma staan motetten voor sopraan, strijkers en continuo van Baldassare Galuppi.
In dit concert hoort u dit barokorkest onder leiding van de jonge sterklavecinist Francesco Corti, die dit jaar ook present zal zijn in het festival, maar dan met Il Pomo d’Oro (zaterdag 2 september om 20.00 uur in de Geertekerk).

 

Uitzendingen:

  • Donderdag 24 augustus 2017, 20.00 – 22.00 uur
  • Vrijdag 1 september 2017, 15.00 – 17.00 uur

 

Klik hier voor de speellijst.

 

Op foto: Francesco Corti (foto: Frank Eidel)