Search for:
spinner

Vrije Radicalen met première nieuwste albums Fuzzy Lights en S

di 29 jun 2010

Luister naar onze pop-folkavond van donderdag 1 juli. Een 5 uur durende schets van de hedendaagse ontwikkelingen binnen de avant-garde op het gebied van de electro-acoustische pop- en folkmuziek. Met Vrije Radicalen, Folk It!, Popart, ThE BlessinG ForcE en Pakrammel.

Onze pop-folkavond op elke donderdag is een 5 uur durende schets van de hedendaagse ontwikkelingen binnen de avant-garde op het gebied van de electro-acoustische pop- en folkmuziek. Dit alles geplaatst in een historisch perspectief, met speciale aandacht voor wat landelijke en vooral Amsterdamse podia presenteren.
Begin: Wereldmineralen of De Vrije Radicalen
Programma’s die maar 1 motto hebben: goede muziek. Soms thema’s, meestentijds geen thema’s, soms nieuwe uitgaven uit verre landen, veelal niet genrespecifiek, gewoon totale vrijheid.
Of het nu knetterende U.S. hardcore is, verstilde Japanse shakuhachimuziek, experimenteel gefröbel uit Syrië of een swingende raga. De Vrije Radicalen en de Wereldmineralen maakt het niets uit.
Folk It!
Het best beluisterde folkmagazine in Nederland over het heden en verleden van volksmuziek, meanderend tussen folkfreaks en minstrelen.
Om 21.00 uur Popart
Nieuwe grensverleggende bewegingen binnen het hedendaagse poplandschap. Met af en toe een terugblik op muziekmomenten die geluidsbarrières doorbreken.
Daarna tijd voor Pluto of ThE BlessinG ForcE
Muziek van een andere planeet. Een veelzijdig en alternatief programma met veelal onbekende muziek.
ThE BlessinG ForcE is een actueel themaprogramma over de spirituele dimensies van klank en de emotionele intensiteit van muziek.

Tot besluit: Pakrammel of Disc-Cover

In Pakrammel tijd voor kabaalmakers en WORM Rotterdam. In ons nieuwe programma Disc-Cover lp- en/of ep-archeologen, die op zoek gaan naar obscure platen.
In Disc-Cover zijn we in juni gestart met een serie over het niet-gedigitaliseerde plaatwerk van het Amerikaanse label Eclipse en een aflevering met de nog steeds veel gezochte plaat ‘Düm-Tek’ van de Turkse formatie Moğollar.