spinner

Willem de Ridder (1939 – 2022)

wo 29 mrt 2023
Thema: Crosslinks

Zondag 2 April zullen Bob Rusche en Hessel Veldman in X-Rated stil staan bij Willem de Ridders Endless Easter Parade.

Op maandag 10 april vindt er een groots evenement plaats in Paradiso in Amsterdam. 55 jaar gelden was De Ridder een van de medeoprichters van deze poptempel. En omdat het doek voor Willem zelf is gevallen, wordt er door zijn vrienden, familie en Paradiso zelf een groot afscheidsfeest georganiseerd. Kunstwerken van De Ridder kunnen worden herbeleefd in en buiten Paradiso. Het gebouw zal omgebouwd worden tot een mega-theater en vanaf drie uur ’s middags tot middernacht zullen muziek- en theaterperformances door gehele gebouw plaatsvinden.

En na 10 april zal er op de Concertzender in Thema van woensdag 12 april nogmaals worden stilgestaan bij de experimentele radio hoorspelen, die als een rode draad door het leven van Willem de Ridder lopen. Enkele hoorspelen zijn zelfs recent in het archief van De Ridder gevonden. En in Thema voor het eerst te horen op de radio. Luister dus, op woensdag 12 april vanaf 20:00 uur naar Thema.

Luister zondag 2 april 21.00 uur naar

Klik hier door naar de uitzending van 12 april, Thema.

Maar er is bij ons op de zender meer van Willem de Ridder te beluisteren. Via deze link FLUXUS RADIO ART kunt u terugluisteren naar zijn wonderbaarlijke geluidskunst.

Klik hier door naar de website van Paradiso voor het laatste nieuws over The Endless Easter Parade.