spinner

Winter Solstice: reizen naar het einde van de nacht

za 27 nov 2021
Thema: Crosslinks

De donkere dagen aan het einde van het jaar zijn een tijd van tradities, oude en nieuwe. Op zaterdag 18 december op de Concertzender vieren we met de 3e ambientnacht de Winterzonnewende. Het is het moment om het rustiger aan te doen, het jaar te overdenken, te dromen over wat het nieuwe jaar zal gaan brengen. Wakker, soezend, slapend, of ontwakend en alles daartussen. De winter solstice vertelt een acht uur durend verhaal, van het begin tot het einde van de nacht.

Dromen tijdens de zonnewende

Roel Janssen, Harrold Roeland, Bob Rusche en Peter van Cooten laten een hele nacht lang hun selectie van ambient muziek horen. Door het natuurlijke patroon van de nacht te volgen vormen vier bijdragen van vier mensen één geheel. Harrold Roland: “Als de wereld muisstil is, als bijna iedereen slaapt… Er gebeurt iets in zo’n nacht. Je besef van tijd verandert en kleurt alle waarneming. Het gaat om de aanwezigheid in die nacht, dat we er zijn, dat de muziek er is.”

Als luisteraar kan je je tijdens de uitzending vrij bewegen. Je kunt er actief naar luisteren, het een beetje laten bestaan op de achtergrond of er eens lekker op slapen. Dat er iets gebeurt als je acht uur lang een liefdevol verzorgde uitzending luistert, staat vast.