spinner

Wreed lot

za 12 dec 2020
Thema: Oud

Scherpe contrasten, doorleefde emoties en diepe kleuren: Barok is in. In Concertzender Live van vrijdagmiddag 13 maart brachten we twee concertopnamen met barokmuziek: ‘O Fortuna Crudele’ met o.a. sopraan Henriette Feith en barokhoboïst Marcel Ponseele, en het concert ‘The Delights of the Bottle’ door Eveline Juten en Arwen Bouw tijdens de Luitdagen 2018.

O Fortuna Crudele

Zondagmiddag 9 februari 2020 presenteerde de Amersfoortse concertorganisatie Music on Chairs het concert ‘O Fortuna Crudele’. Het werd een afwisselend barokconcert, met de wereldberoemde hoboïst Marcel Ponseele, sopraan Henriette Feith, bariton Robbert Muuse, klaveciniste Kathryn Cok en fagottist Wouter Verschuren. Zij speelden vocale en instrumentale muziek van J.S. Bach, Händel, Telemann, Scarlatti, Thiel en Platti.

In het concert is een glansrol weggelegd voor de barokhobo. De aanwezigheid van Ponseele, een van ’s werelds allerbeste barokhoboïsten, werd met beide handen aangegrepen. Het prachtige duet “Mein Freund ist mein” uit cantate BWV 140 van Bach, de aria “Ho tanti afanni in petto” voor sopraan en hobo van Händel en de triosonate in Es van Telemann zijn hier voorbeelden van. Ook hoort u de solocantate “Zischet nur, stechet, ihr feurigen Zungen” van Telemann en sonates van Platti, Telemann, Thiel en Scarlatti.

Luisteren:

Wreed fortuin en de geneugten van het glas