spinner

X-Rated 25!

ma 28 sep 2020
Thema: Crosslinks

Op zondag 4 en 11 oktober is de luisteraar de samensteller van X-Rated.

Op 1 oktober 1995 zond Kink FM de allereerste aflevering uit van X-Rated. Dit onder de bezielende leiding van Arjen Grolleman. Vanaf 1999 werd Bob Rusche bij Kink FM de side-kick van Arjen Grolleman. In 2010 sloeg het noodlot toe. Abrupt kwam er een einde aan het leven van Grolleman. Bob Rusche zette X-Rated voort. Maar……. Een jaar later, in 2011, zag het er opnieuw somber uit voor X-Rated. Bij de zender, Kink FM, ging de stekker er uit.

X-Rated, vrijwel het enige radio programma, dat aandacht schonk aan niet alledaagse muziek, met genres als industrial, avant-garde en dwarse elektronica, vaak stevig gekruid met mystiek en occultisme, was gedoemd te verdwijnen.

De schare fans en liefhebbers van deze ‘ondergrondse’ muziek waren blijkbaar wijdverbreid. En gelukkig was er de Concertzender. Een zender met redactiemedewerkers, die X-Rated hoog in het vaandel hadden staan, en het radio programma zagen als een fundamenteel podium voor eigentijdse mystieke en rituele elektronische muziek. Een uniek programma, dat niet zo maar mocht verdwijnen.

Dus op het moment dat X-Rated zijn laatste adem uitblies bij Kink, waren bij de Concertzender de voorbereidingen al getroffen om X-Rated zonder onderbreking te laten voortbestaan. Geslaagde missie. En tot op heden een vaste waarde bij de zender.

En nu oktober 2020 bestaat X-Rated 25 jaar.

Op 4 en 11 oktober vieren we het feest in de studio. Vanwege Corona niet groots. Maar wel op een alternatieve en passende wijze. Bob Rusche heeft gevraagd aan de luisteraars hun favoriete tracks uit 25 jaar X-Rated in te sturen. Daar is al massaal gehoor aan gegeven.

Dus luister de zondagavonden van 4 en 11 oktober naar uw favoriete X-Rated track,
alles dat vanwege de beperkte tijd niet aan bod komt wordt goedgemaakt in de resterende X-Rated uitzendingen van dit jubileum jaar.