spinner

X-rated over Arjen Grolleman

za 12 dec 2020
Thema: Crosslinks

In januari 2020 was het 10 jaar geleden dat Arjen Grolleman, founding father van X-rated, door een tragisch ongeluk in huis om het leven kwam. Zijn pupil, geestverwant, opvolger en partner in crime Bob Rusche eerde Arjen Grolleman tijdens een speciale uitzending van X-rated.

Wegbereider
Grolleman stond aan de wieg van X-rated, dat begon bij het legendarische radiostation Kink FM. Vanaf de eerste week in 1995 klonk op Kink FM het radioprogramma X-Rated, waarvan Arjen geluid en gezicht werd. Na het einde van Kink FM vond X-Rated onderdak bij de Concertzender, waar het nu elke zondagavond tussen 21 en 23 uur te horen is. Bob Rusche is vanaf 1999 betrokken bij dit programma voor eigenzinnige elektronica, ambient en avant-garde. Tijdens X-Rated op zondag 19 januari haalde Bob herinneringen op aan Arjen, met een aantal van zijn favoriete stukken muziek.

Luistertip
Benieuwd naar experimentele, avant-garde, industrial, ambient en electronische muziek? De uitzending van 20 januari geeft u in krap 120 minuten een prachtig inkijkje, aan de hand van twee van de beste gidsen die u zich kunt voorstellen. Luister naar X-rated: uw zondagavond is nooit meer hetzelfde!

Luisteren
20 januari: X-Rated eert Arjen Grolleman