spinner

Young Pianist Foundation Jubileumconcert

za 14 sep 2019
Thema: Klassiek
Genre: Piano

zo 13 oktober 2019, 20:15, kleine zaal, Concertgebouw: 7 pianisten

Van dit concert is nog geen uitzenddatum bekend.

kaarten voor dit concert

Een ongekende bundeling van (jong) toptalent. Luister naar Yang Yang Cai, Ramon van Engelenhoven, Rosalía Gómez Lasheras, Daniël van der Hoeven, Thomas Beijer, Nino Gvetadze en Hanna Shybayeva (de zeven winnaars van de YPF Piano Competition) op één avond in de Kleine Zaal.
Jubileumconcert
Op 13 oktober 2019 viert de Young Pianist Foundation (YPF) haar 20-jarig bestaan met het YPF Jubileumconcert in de Kleine Zaal. Alle zeven winnaars van de afgelopen jaren, te weten Yang Yang Cai (2019), Ramon van Engelenhoven (2015), Rosalía Gómez Lasheras (2013), Daniël van der Hoeven (2010), Thomas Beijer (2007), Nino Gvetadze (2004) en Hanna Shybayeva (2001), zullen het podium betreden en werken spelen van Beethoven, Chopin, Brahms, Schumann, Ravel en Lutoslawski.

Young Pianist Foundation
De YPF is voortgekomen uit de praktijk van het professioneel piano-onderwijs en werd in 1999 opgericht door Marcel Baudet. De YPF heeft zich ten doel gesteld om initiatieven te ontwikkelen, in aanvulling op het onderwijs aan de muziekscholen en conservatoria, om de kansen voor het toptalent te vergroten. In haar initiatieven neemt de YPF het internationale topniveau steeds als de standaard en stimuleert jonge Nederlandse en in Nederland studerende pianisten tot excelleren. Met het driejaarlijks pianoconcours als centrale spil biedt de YPF zowel in het traject daarnaartoe als in het vervolgtraject tal van pedagogische initiatieven zoals concerten, masterclasses en internationale tournees.

Programma
Ravel – Ma mère l’oye
Chopin – Tweede scherzo in bes, op. 31
Brahms – Andante con moto, nr. 4 (uit ‘Ballades’, op. 10)
Beethoven – Rondo. Vivace (uit ‘Vierde pianoconcert in G’, op. 58)
C. Schumann – Variationen über ein Thema von Robert Schumann in fis, op. 20
Ravel – La valse, poème chorégraphique
Lutoslawski – Variaties op een thema van Paganini

Opname: Joost Kist, E06948