Search for:
spinner

Zaterdag 18 december: de Keltische kant van Jordi Savall

ma 22 nov 2010

In deel 23 van de serie Jordi Savall op 18 december is de Keltische kant van Savall te horen. De Keltische muziek is een van de bijzondere muzikale zijpaden waar Jordi Savall zich mee bezig houdt.
Vorig jaar en dit jaar kwam Savall met nieuwe cd’s The Celtic Viol, waarin hij een hommage brengt aan de Keltische muziek.
Keltische inspiratie
In 1977 trad Savall op in Ierland samen met zijn Hespèrion XX, en kwam in contact met Ierse musici. Hij raakte steeds meer geïnspireerd door deze "andere" oude muziek, hij ontdekte verbanden tussen Keltische jigs, reels, strathspey’s en hornpipes, en muziekvormen in de 17e en 18e eeuw. Ook ontdekte hij dat bepaalde Keltische melodieën patronen bevatten die ook in oude Catalaanse liederen voorkomen.
The Celtic Viol
Deze inspiratie en ontdekkingen resulteerden in 2 cd’s, The Celtic Viol part 1 en 2. In deel 23 van de Serie Savall hoort u hier een collectie uit.
Jordi Savall bespeelt hier discant en lyra-viola da gamba, samen met Andrew Lawrence-King op Keltische harp en Frank McGuire op bodhran, een verstembare Ierse lijsttrommel.
Serie Jordi Savall, deel 23: zaterdag 18 december, 11.00 – 12.00 uur