spinner

Ziggo-abonnees opgelet: analoge kabel gaat dit jaar verdwijnen

vr 7 jan 2022
Thema: Algemeen

Luistert u naar de Concertzender en andere radiostations via de analoge tuner? Dan moet u helaas op zoek naar alternatieven. In dit bericht zetten wij op een rijtje wat de mogelijkheden zijn.

  • Internetradio. Dit is een apparaat dat zelfstandig muziek ontvangt, via wifi of via een internetkabel. Je hebt ze met ingebouwde boxen, voor bijvoorbeeld in de keuken, of zonder, voor aansluiting aan uw hifi-set. Sommige internetradio’s hebben ook een DAB+ (digitale ether) ontvanger geïntegreerd. Neem in deze online winkel een kijkje. Voor Concertzenderluisteraars geldt een kleine korting. Mail ons voor meer informatie en de kortingscode.

 

  • Luisteren via de digitale televisie. U kunt ook via de televisie luisteren naar de Concertzender. Wij zitten op kanaal 819. Met de laatste software van Ziggo is het iets eenvoudiger om naar de radio te luisteren, hebben wij zelf ondervonden. Het is helemaal mooi als u uw televisie heeft voorzien van goede speakers. Maar het blijft onhandig: eerst de televisie aan, dan naar kanaal 819, en dan de televisie zelf weer uit om stroom te besparen.

 

  • Digitale kabelradio. Er is gelukkig een alternatief: een digitale kabelradiovan Quantis QE317. Dat is een klein kastje dat je aansluit op de tv-kabel. Dit kastje spoort vanzelf alle radiokanalen die u al had op, en dat betekent dat u de televisie niet aan hoeft te doen om te luisteren. De kabel naar de televisie wordt doorgelust van het kastje naar de tv. Wij hebben dit getest, en we zijn heel enthousiast: het werkt heel goed. Ook TotaalTV heeft het getest. Bijkomend voordeel is dat de geluidskwaliteit veel beter is dan de analoge kabel. Dit kastje kunt u aansluiten op elke versterker, en dan luistert u weer gewoon als vanouds. Als u dit kastje via Ziggo bestelt, krijgt u hem voor een zacht prijsje: €50,=. Overigens is het handig om deze splitter erbij aan te schaffen. En een extra kabel om het aan te sluiten.

 

Actie!

Wij willen u natuurlijk graag als luisteraar behouden en helpen u graag bij één van de bovenstaande mogelijkheden. Mail uw vraag naar de concertzender en dan helpen wij u snel verder.

Bent u ‘vriend’ van de Concertzender? Dan is het zelfs mogelijk dat één van onze technici met u belt of naar u toe komt om u te helpen. Stuur ons dan een mail en wij nemen contact met u op.