Search for:
spinner

3 tips om optimaal te kunnen genieten van een concert op televisie

di 4 jun 2024
Thema: Algemeen

Vind jij het heerlijk om thuis te kunnen genieten van een concert van je favoriete componist? Dan wil je dit natuurlijk wel doen in ideale omstandigheden. Nu is de kwaliteit van de meeste televisies vandaag de dag prima om de muziek goed tot uiting te kunnen brengen, maar is het natuurlijk veel meer dan alleen dat. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat je misschien niet helemaal weet hoe je er nu voor zorgt dat je de optimale sfeer en beleving kunt creëren, hebben wij een aantal handige tips voor je. Nu hoef je niet bang te zijn dat we je adviseren een volledig nieuwe geluidsinstallatie aan te moeten schaffen, maar vertellen we je wel hoe je met wat kleine aanpassingen in huis, het direct een stuk meer ‘concert proof’ maakt.

Zorg voor de juiste sfeer

Je kunt nog zo’n prachtige televisie hebben, maar zonder de juiste sfeer is dit natuurlijk weinig tot niets waard. Afhankelijk van het soort muziek wat je luistert, is het aan te raden om het bijvoorbeeld wat donkerder te maken in huis, de kaarsen aan te steken of misschien zelfs wel een t-shirt aan te trekken van degene waarnaar je kijkt en luistert. Je zult zien, dat wanneer je net even wat extra moeite doet om het gezellig te maken, dit direct een positief effect heeft op het geheel.

Zorg dat het lekker warm is thuis

Wat is er nu fijner dan tijdens een donkere en koude herfst- of winteravond op de bank thuis te genieten van Bach, Beethoven of een van de vele andere componisten? Om er dan voor te zorgen dat je lekker ontspannen kunt luisteren, is het aan te raden om het binnen lekker warm te hebben. Vooral wanneer je een hout- of petroleumkachel hebt, is dit extra lekker. Heb je geen van beide en dus gewoon de ‘standaard’ verwarming zoals we deze kennen, dan is het zeker de moeite waard om hier eens over na te denken. Zo zijn petroleumkachels niet alleen een stuk beter voor het milieu omdat je gericht een bepaalde ruimte in je woning verwarmt, maar verbruiken ze in verhouding ook minder brandstof. Op de website van petroleumkachel.nl kun je kiezen uit drie verschillende type petroleumkachels: een laserkachel, kouskachel of gevelkachel. Je zult zien dat een petroleumkachel naast fijne warmte ook een gezellige sfeer geeft. Kortom met dit soort verwarming creëer je de perfecte randvoorwaarden voor lekker genieten van je concert op tv.

Zorg voor goed geluid

Wanneer je thuis lekker warm voor de kachel zit, is het ook belangrijk dat het geluid goed is. Nu hebben we het al even gehad over het geluid van de meeste televisies en dat deze in principe prima is. Toch is het wel aan te raden om te investeren in bijvoorbeeld een externe box met subwoofer. Vooral als je veel luistert naar klassieke muziek, is het belangrijk dat je alle klanken goed en vooral ook helder kunt horen. Omdat het ook kan voorkomen dat je om wat voor reden dan ook niet de mogelijkheid hebt om het geluid over de boxen te laten lopen, behoort een goede koptelefoon natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Waar het vooral om gaat, is dat de kwaliteit goed is, zodat je kunt genieten van iedere klank die ten gehore wordt gebracht.

Nodig vrienden uit

Wat is er nu gezelliger dan samen met een stel vrienden te genieten van een concert op de televisie? Of het nu gaat om klassieke muziek of het jaarlijkse festijn van André Rieu op het Vrijthof in Maastricht, met elkaar is alles een stuk leuker. Zorg ervoor dat je je vrienden op tijd uitnodigt, zodat ze niet al wat anders hebben en jij alsnog alleen zit. Vergeet niet om de petroleumkachel alvast aan te doen, zodat het binnen lekker warm wordt en jullie onbezorgd met elkaar kunnen genieten van alles wat jullie nog te wachten staat. Vooral naarmate we ouder worden, zijn de momenten met vrienden vaak spaarzaam. Hoe leuk is het daarom dan ook, om gezellig met elkaar eens in de zoveel tijd iets te doen, zodat je kunt bijkletsen en ondertussen kunt genieten van de muziek.

Zorg voor hapjes en drankjes

Wanneer je een stel vrienden uitnodigt om samen naar een concert te kijken, mogen de hapjes en drankjes natuurlijk niet ontbreken. Heerlijk onder het genot van een blokje kaas of plakje worst kijken en vooral ook luisteren wat er allemaal te zien en horen valt, is natuurlijk een stuk beter dan zonder. Zorg er daarom voor dat je weet wat je gasten lekker vinden, zodat je alvast naar de winkel kunt om het nodige voor te bereiden en klaar te zetten voor wanneer ze komen. Het is namelijk niet leuk dat jij eerst nog een uur in de keuken moet staan. Zorg er dus voor dat de kaas en worst alvast gesneden is, zodat je alles zo op tafel kunt zetten.

Doe dit vaker

Wat is er nu gezelliger dan regelmatig met vrienden te kijken en vooral ook luisteren naar een concert op de televisie. Omdat je niet altijd de mogelijkheid hebt om fysiek aanwezig te zijn, is dit natuurlijk een perfect alternatief. Uit eigen ervaring weten we dat het beleven van een concert op televisie vaak bijna net zo mooi is, dan wanneer je er echt bij bent. Natuurlijk maakt dat het net even wat meer bijzonder, maar als alternatief is dit natuurlijk meer dan prima. Tip: heb je een smart-tv? Check dan eens de YouTube app, waar ontzettend veel geweldige concerten gratis te bekijken zijn.