spinner

Bergen, Bossen, Fjorden…

wo 10 nov 2021
Thema: Jazz

Za 13 nov, 14:00 uur – Concertzender Live. Luister naar het landschap van het Hoge Noorden. Of luister zonder landschap.

‘Mudita’ (foto) is de naam van het trio van vocaliste Sanne Rambags, met Koen Smits op trompet en Sjoerd van Eijck op piano. Mudita is een begrip uit het Boeddhisme en betekent zoiets als: meelevende, meevoelende vreugde. “Compositions about seeking, longing and loss with nature as the most important source of inspiration.” Zo kenschetst Rambags de muziek van het album “Listen To The Sound Of The Forest” (2018).

Een triobezetting bestaande uit stem, piano en trompet is onalledaags. Dat geldt eveneens voor de muziek van Mudita. Vocaliste Rambags neuriet, zingt mét, maar ook zónder tekst. De trompet beweegt zich overwegend in het midden- en lage register. De textuur is transparant, de tempi zijn overwegend laag tot medium en de dynamiek overstijgt zelden het mezzoforte. Verstilde, meditatieve sferen overheersen. Geen swingende jazz – dat u het maar weet. Wél muziek voor de juiste luisteraar op het juiste moment. Dus misschien wel voor u. Ook zonder landschapsassociaties te genieten.

U hoort een live uitvoering van stukken die op bovengenoemd studioalbum zijn vastgelegd.

Verder in Concertzender Live: het Ben van Gelder Sextet en het Sun-Mi Hong Quintet. Raadpleeg de Gids voor het volledige programma.

Concertzender Live – een programma van Jaap van de Klomp