Jaap van de Klomp | Program maker | Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
Search for:
spinner

Programmamaker / Presentator - Jaap van de Klomp

Vanaf Juni 2017 presenteert Jaap van de Klomp het programma Concertzender Live, d.w.z. één van de versies in die reeks. Een programma met Live Jazz opnames gemaakt door de Concertzender.

Jaap van de Klomp, jazzliefhebber sinds zijn tienerjaren, had het geluk om in 1957 in de Modern Jazz Club “Persepolis” terecht te komen.

In de beginjaren 60 haalde hij de eerst Amerikaanse solisten naar Nedeland om op te treden met Nederlandse begeleiders. Daarbij organiseerde hij in 1966 de reis van het Misha Mengelberg Kwartet naar het fameuze Newport Jazz Festival in Newport, Rhode Island (USA), maar in 1967 hield de jazzclub op te bestaan en verlegde hij zijn activiteiten naar andere muzikale terreinen. Vanaf 1992, na verhuizing naar zijn huidige locatie, werkt Jaap van de Klomp als freelance fotograaf, gespecialiseerd in o.a. portretten, zwangerschapsfoto’s en kleine producten.

In 1999 stelde van de Klomp een Fotoboek samen onder de titel ‘One Night Stand’, een fotoverslag van de beroemde jazz(nacht)concerten in Nederland.

Hij presenteerde op 12 juli 2008 het boek ‘JazzLives’ op het North Sea Jazz Festival in Rotterdam. Een boek met grafstenen van de overleden jazzgrootheden.

close
Om deze functionaliteit te gebruiken moet u zijn. Heeft u nog geen account, registreer dan hier.

Maak een account aan

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account? Registreer dan hier.

Pas het wachtwoord aan