spinner

Beste muziek tijdens een roadtrip

ma 25 jul 2022
Thema: Algemeen

Muziek is een heel belangrijk onderdeel van een roadtrip. Zie je jezelf al zoeven over de snelweg in het verre zuiden, luisterend naar Born to be Wild? Of ben je eerder fan van rustige, klassieke muziek en is de kans groot dat je Ludovico Einaudi op zet? In dit artikel lees je verschillende tips voor het luisteren van muziek in de auto!

 

Vive la France

Vertrek je naar een land en wil je een auto huren? Overweeg dan auto huren amsterdam. Rijden in een andere auto geeft vaak een verrassende wending en een nieuwe ervaring. Gaat jouw reis naar Frankrijk en wil je in Franse sferen komen? Vergeet dan zeker niet bekende Franse liedjes op te zetten. Denk aan Une Belle Histoire van Michel Fugain, Voyage Voyage van Desireless en Alors on Danse van Stromae. Of zoek op Spotify gemakkelijk naar een leuke playlist, zoals Roadtrip France.

 

Route 66

Fan van Rock en Rock ’n Roll? Doe alsof je over de Route 66 scheurt (terwijl je je natuurlijk aan de maximumsnelheid houdt). Met hits van Dire Straits, AC/DC, The Rolling Stones en Bruce Springsteen ervaar je het echte USA-roadtripgevoel. En ook op de muziekstreamingsdiensten staan genoeg speellijsten die je terugbrengen naar de 70’s en 80’s.

 

Tranquilo

Ga je naar Spanje en bijvoorbeeld een auto huren alicante? Met de zon op de voorruit, de geur van zonnebrand en de Spaanse kust is er niks lekkerder dan genieten van heerlijke zomerse deuntjes. Geniet van Shakira, Luis Fonsi, Daddy Yankee, Juanes en Enrique Iglesias. Of luister naar de heerlijk, rustgevende snaargeluiden van de Spaanse gitaarmuziek. Er is genoeg keuze!

 

Meeblèren met Nederlandse hits

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het roadtrip-gevoel op te wekken met Hollandse meezingers. Denk bijvoorbeeld aan Vlam in de Pijp van Henk Wijngaard, Leef van André Hazes of Huisje op Wielen van Frank van Etten. Het Regent Zonnestralen van Blof kun je natuurlijk ook luisteren, of Holiday in Spain. Een voordeel: je kunt het perfect accentloos meezingen.

 

Jouw eigen lijst

Wil je alvast voorpret beleven aan jouw vakantie? Kies er dan voor om een lijst samen te stellen met al jouw favoriete muziek. Dit doe je gemakkelijk door een afspeellijst aan te maken. Vervolgens voeg je jouw favoriete roadtrip-liedjes toe aan de lijst. Je kunt deze lijst ook samenstellen met reisgenoten. Voeg reisgenoten toe aan de lijst en maak er samen een prachtige mix van, voor ieder wat wils! Zo maak je dé lijst voor jullie allemaal. Nooit meer ruzie over muzieksmaak.

 

Geen Bluetooth-radio?

Wanneer je niet beschikt over een Bluetooth-radio, is er nog geen man overboord. Je kunt een speaker meenemen om alsnog via Spotify, Deezer of Apple Music naar jouw favoriete muziek te kunnen luisteren. Je kunt ook een FM-transmitter aanschaffen. Deze doe je in de 12V sigarettenaansteker van de auto. Het apparaatje zendt dan de muziek van jouw telefoon uit naar de radio. Zo kun je ook zonder een Bluetooth-radio genieten van jouw muziek.