Search for:
spinner

Christmette en barokharp

za 17 dec 2022
Thema: Oud
Genres: Barok | Renaissance

Vrijdag 23 december is Concertzender Live in hemelse kerstsferen. Eerst is het kerstconcert ‘Christmette’ door Margaretha Consort te horen, en daarna een harpoptreden van de bekende barokharpiste Mara Galassi.

17e-eeuws kerstfeest
In december 2017 bracht het Nederlandse Margaretha Consort olv. Marit Broekroelofs een sfeervol kerstconcert ‘Christmette’. In dit concert klinkt 17e-eeuwse muziek van Michael Praetorius die hij schreef bij teksten van Maarten Luther. Het concert volgt de liturgie voor de kerstnachtdienst.
Christmette is een 17e-eeuws kerstfeest met koor, solisten, samenzang, 4 viola da gamba’s en 2 orgels. Luisteraars kunnen een kerstnachtdienst meebeleven, zoals die rond 1640 plaats had kunnen vinden…

Mara Galassi en de Barberini-harp

Mara Galassi
Tijdens het Festival Oude Muziek 2019 in Utrecht speelde harpiste Mara Galassi het programma ‘Dentice, Trabaci, Mayone & De Macque: De harp in Napels’.
De Milanese Mara Galassi is een van de belangrijkste barokharpisten ter wereld en heeft vaak samen met Hespèrion XXI, Concerto Italiano of Cantus Cölln gewerkt.

Mara Galassi speelt muziek uit het 17e-eeuwse Napels, van beroemde harpisten en luitspelers zoals Ascano Mayone en Louis Maymon of Adriana Basile. Ze laat de nieuwe muzikale stijl (‘nuove musiche‘) horen die in de 17e eeuw in zwang was in Napels, met werken van Dentice, Trabaci, Mayone en De Macque.
Galassi bespeelt een kopie naar de ‘Barberini-harp’ uit ca. 1615.

Uitzendingen:

  • Vrijdag 23 december 2022, 14.00-16.00 uur
  • Dinsdag 27 december 2022, 14.00-16.00 uur