spinner

Concerten door de wereld

ma 20 nov 2023
Thema: Algemeen

Concerten, iedereen heeft wel een band of een soort muziek waar je van houdt. Dus voor veel mensen is een concert een hoogtepunt wanneer je een fan bent van een artiest of muziekgenre. 2023 is bijna voorbij dus het is goed om te weten waar volgend jaar leuke concerten kunnen zijn zodat je kan gaan kijken voor tickets voor je concerten die jou misschien wel interesseren. Vooral de concerten van grote artiesten zijn vaak snel uitgeverkocht, wees er dus op tijd bij.

Amsterdam, Nederland

Amsterdam is één van de grootste steden als het gaat om concerten, de Ziggodome, AFAS Live en de Johan Cruijf Arena zijn populaire locaties. Veel wereldartiesten kiezen voor concerten in Amsterdam omdat iedereen in de wereld de stad kent. Veel mensen komen naar Nederland voor de grote concerten die hier jaarlijks zijn. Het weer in Nederland is vaak er wisselvallig dus het aanschaffen van een regenjas is niet een slechte investering. Veel genres komen hier samen, dus voor iedereen is er vaak wel een soort concert te vinden. De sfeer bij concerten is nergens mee te vergelijken, zoveel mensen die bijeenkomen met hetzelfde doel is niet te vergelijken met iets anders.

Verenigde Staten van Amerika

Amerika is een groot land met 52 staten, dus er is overal wel wat te vinden. Het kan gaan om de meest spectaculaire shows te zien in New York of juist grote concerten in andere staten van Amerika voor muziek fans is er overal wel wat te vinden. In het geval van regen is het handig om een maium original regenjas aan te schaffen. Dus misschien een kijkje nemen op internet voor concerten of shows in Amerika is een leuk idee, vliegen kan duur zijn maar het is een beleving om nooit meer te vergeten.

Duitsland

Iets dichterbij Nederland is Duitsland, onze buren hebben ook prachtige concerten. Heavy metal muziek is vaak iets waar mensen meteen aan denken als je het hebt over Duitse concerten. Maar dat is niet helemaal waar, het is inderdaad zo dat daar ook concerten van zijn maar veel bekende artiesten hebben ook shows in grote Duitse steden. Omdat het zo dichtbij Nederland is het ook niet moeilijk om er te komen. Met de auto is Duitsland makkelijk bereikbaar dus het is leuk om dan bijvoorbeeld een weekend naar een concert of evenement te gaan met de familie.

Spanje

Spanje, het land van zon, zee, strand en muziek. Voor veel mensen is het land ook een bestemming voor grote zomerfeesten met artiesten die overal vandaan komen. De feesten zijn vaak in de zomer omdat dit het meeste toerisme trekt. De concerten hier zijn dan ook wel echt iets om naar toe te gaan als je houd van een feestje. Het warme weer hier maakt het zeker ook niet onaantrekkelijk, het land is groot en jaarlijks biedt het meerder opties aan voor concerten in de grote steden zoals Barcelona en Madrid. De concerten worden ook wel georganiseerd in de andere seizoenen vanwege het prettige klimaat. Zo is er ook aanbod voor mensen die de luxe hebben om buiten de vakantieperiode het mooie Spanje op te zoeken.