Corona agenda livestreams | Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
spinner

Corona agenda livestreams

vr 10 apr 2020 11:28 uur

Matthaeus


Op vrijdag 10 april, Goede Vrijdag, speelt het Matangi Quartet om 20.00 uur Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuz van Jospeh Haydn vanuit hun eigen studio in Den Haag. Deze alternatieve Matthäus-Passion wordt door ZST Live, een online initiatief van het Zuiderstrandtheater in Den Haag, rechtstreeks uitgezonden via de gelijknamige Facebookpagina. De aanpak van het bekende Haagse strijkkwartet samen met ZST Live is bijzonder. ‘We zenden geen oude registraties uit maar presenteren live sessies vanuit de huiskamer’, aldus Frerick den Haan, een van de initiatiefnemers van ZST Live. Uiteraard worden de voorschriften van het RIVM in acht gehouden tijdens de live opnames.
De uitvoering van Haydn’s Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuz is live te bekijken op vrijdag 10 april om 20.00 uur via www.zstlive.nl


Livestreams


Iedere avond van 19-20 uur verzorgt Studio 150 Bethlehemkerk in Amsterdam-Noord een muzikale live-stream. In de kerk staan artiesten op het podium van verschillende genres, zoals klassiek, jazz, wereldmuziek en pop. Een reeks aan bekende artiesten treedt op, waaronder Spinvis, Benjamin Herman en Anna Fedorova. Zij kennen Studio 150 als een van de beste geluidsstudio’s van Nederland, gevestigd in de Bethlehemkerk en geprezen om zijn magische akoestiek. Vanwege de afmetingen is het geen probleem om 1,5 meter afstand te houden.
Hier kun je de livestreams bekijken die zijn geweest:

Zaterdag 11            Anna Fedorova, Olivier Patey
Zondag 12              Wasim Arslan ea
Maandag 13           Quirine Viersen Bach Suites
Woensdag 15        Anna Fedorova, Nicholas Schwartz, Daniel Rowland, Maja Bogdanović
Donderdag 16       Benjamin Herman
Vrijdag 17               Ruben Hein
Zaterdag 18           Cecilia Bernadini, Marcus van den Munckhof
Zondag 19              Snowapple, Anna Fedorova, Olivier Patey


Boi Akih en Ernst Reijseger


Zaterdagavond 11 april geven topmuzikanten duo Boi Akih en Ernst Reijseger unieke optredens vanuit het Concertgemaal in Amsterdam Noord. De concerten worden professioneel opgenomen en gestreamd. Geniet thuis vanaf de bank of keukentafel live van prachtige muziek. De muzikanten delen graag hun liefde voor muziek met jou in deze verwarrende tijden. Nu jij niet naar het concert kunt, komt het concert naar je huiskamer! Na afloop mag je een vrijwillige bijdrage geven, deze gaat direct naar de muzikant. De livestreams zijn zaterdag 11 april om 20.00 en 21.00 uur te volgen via https://concertgemaal.nl/live. Hier is ook meer informatie te vinden over de concerten.


Internationaal vocalisten concours


Nu we allen thuis blijven zijn muziek en kunst een groot geschenk dat het ons mogelijk maakt onze tijd zinvol te besteden. Dit is de reden dat we onze International Vocal Community gaan gebruiken om het rijke archief aan muziek en masterclasses van het Internationaal Vocalisten Concours met iedereen te delen.

Elke week op maandag, woensdag en vrijdag publiceren we nieuw materiaal. Alleen het beste!

Sluit u aan bij onze Community en geniet van:

– Masterclasses
– Videos
– Eigen bijdragen van onze kandidaten

Nog geen lid? Registreer ► vocalcommunity.ivc.nu. Het is gratis!


18de editie Classical Encounters gaat online op zondag 17 mei


De 2020-editie van kamermuziekfestival Classical Encounters, die zou plaatsvinden van 13 t/m 17 mei, kan – als gevolg van de maatregelen in verband met de coronacrisis – niet doorgaan in de vorm zoals het festival die voor ogen had. De organisatie beseft maar al te goed dat muziek troost biedt, verbinding schept en juist in deze moeilijke tijd onmisbaar is. Daarom kondigt Classical Encounters een online editie aan op zondag 17 mei. De muzikale encounters krijgen vorm op nieuwe, digitale manieren.

Gedurende de zondag biedt het festival live gestreamde concerten en concertinleidingen – waarin door middel van vragen en chats interactie met het publiek mogelijk is – meet & greets via beeldbellen en muzikale, digitale experimenten door festivalmusici. Hoofdkwartier van het eendaagse festival is de Scheveningse Lourdeskerk. Musici die optreden zijn onder anderen Eva Stegeman, Kit Armstrong, Rembrandt Frerichs en het Rembrandt Frerichs Trio, Nexus Kwartet (Pieter van Loenen, Eva Stegeman, Hannah Strijbos, Sietse-Jan Weijenberg), Erik Bosgraaf, Ernst Reijseger en de Haagse Academy of Vocal Arts.

Het exacte programma wordt binnenkort bekendgemaakt.

De festivaldag wordt uitgezonden via www.classicalencounters.nl