Search for:
spinner

De allerbeste liedjes over geld

vr 10 feb 2023
Thema: Algemeen

Liedjes over geld zijn overal, dus je hoeft niet ver te zoeken als je tijdens het lezen van de ervaringen van anderen over zakelijke leningen naar relevante nummers wilt luisteren.

Of het nummer nu gaat over meer geld verdienen, al je geld verliezen of zelfs weggeven, geld is een veelvoorkomend thema in de muziek. In dit artikel presenteren we daarom de beste nummers over het grote geld waar je zeker naar kunt luisteren terwijl je ZakelijkeLening.nl bezoekt.

Rich Girl – Gwen Stefani ft. Eve

Dit beroemde nummer van Gwen Stefani bevat reggae gemixt met pop en staat op onze lijst met de beste karaokeduetten aller tijden. “Rich Girl” gaat helemaal over Stefani’s dromen van roem en rijkdom toen ze een kind was. Het aanstekelijke nummer stond wereldwijd in de top 10 en kwam binnen op # 74 in de Billboard Hot 100 in 2004.

 

She Works Hard For The Money – Donna Summer

Deze discohit is voor alle ijverige dames die geld verdienen. “She Works Hard For The Money” vertelt het verhaal van een hardwerkende vrouw die in een arbeidersbaan werkt om de eindjes aan elkaar te knopen. Dit nummer werd in 1983 het 15e best presterende nummer van Billboard.

 

CREAM – The Wu-Tang Clan

De afkorting van de titel van het nummer staat voor ‘Cash Rules Everything Around Me’, gericht op het achtervolgen van het geld. De teksten delen verschillende verhalen uit de jeugd van de hardcore hiphopgroep die drugs verkocht in de sloppenwijken van New York City. In 2008 kreeg het nummer een # 13-positie op VH1’s 100 Greatest Hip-Hop Songs-lijst.

 

Money Talks – AC/DC

Als je een hardrockfan bent, zul je deze AC/DC-hit geweldig vinden. De band maakt ook onze lijst met de beste feestnummers met “You Shook Me All Night Long”. In plaats van te praten over het worden van een man van een miljoen dollar, concentreert deze band zich op het vernietigen van rijkdom, bewerend dat dit is wat mensen het meest verdeelt. Het piekte op # 23 in de VS en brak de top 40 op de UK Singles-hitlijsten en ARIA Singles-hitlijsten in 1990.

 

Money for Nothing – Dire Straits

Leuk weetje: deze poprockhit van de Engelse rockband Dire Straits heeft ook Sting als achtergrondzang, die je ook terugvindt op onze lijst met de beste makkelijk te zingen liedjes. “Money For Nothing” is geïnspireerd door een bezorger in een apparatenwinkel die commentaar gaf op muziekvideo’s op MTV en zei “dat werkt niet”. De songtekst van het nummer concentreert zich op hoe sommige mensen denken dat mensen in de muziekindustrie het gemakkelijk hebben.

 

Money, Money, Money – ABBA

Dit barokke popnummer uit 1976 is van de Zweedse popband ABBA en verschijnt in de beroemde musical van Mamma Mia! Het nummer bevat een hardwerkend vrouwelijk personage dat maar niet uit de schulden lijkt te komen. Door haar leven in armoede smeedt ze een slim plan om een ​​rijke man te vinden, in de veronderstelling dat dit de enige manier is om het in het leven te redden.