spinner

De beste Egyptische liedjes aller tijden 

do 17 nov 2022
Thema: Algemeen

Met de Egyptische muziekindustrie die wemelt van vele talenten, is het begrijpelijk dat de geproduceerde muziek altijd een manier vindt om in ons hoofd te blijven hangen. Soms blijft een nummer ons zelfs bij vanwege de feeststemming en dat zou volgens ons ook voor jou het geval moeten zijn. Dus als je je bijzonder feestelijk voelt tijdens je vakantie Egypte, moet je beginnen met het toevoegen van deze Egyptische hits die we voor je op een rijtje hebben gezet in je afspeellijst. Eén ding is zeker: je gaat van ze houden. 

Bent El Geran – Hassan Shakoush & Omar Kamal
Sha’abi-liedjes zijn misschien niet ieders kopje thee, maar vooral dit nummer was onweerstaanbaar! Bent El Geran werd een van de meest populaire nummers ter wereld – het werd zelfs een virale online trend. En we willen Hassan Shakoush en Omar Kamal bedanken voor het wakker worden en ervoor kiezen om een lied te schrijven waarop mensen nog lang kunnen feesten! 

Boshret Kheir – Hussain Al Jassmi
Ook al kwam dit nummer uit voor politieke doeleinden, mensen jammen er tot op de dag van vandaag nog steeds op. We weten niet wat er zo verslavend is aan dit nummer, maar wanneer het wordt afgespeeld, beginnen we meteen met het opsommen van de gouvernementen naast Hussain Al Jassmi. Is dat geen leuke bezigheid om het feest op gang te brengen? 

 Ah Law Le’bt Ya Zahr – Ahmed Sheba
We kwamen Ah Law Le’bt Ya Zahr voor het eerst tegen in de film Oceans 14. Ondanks dat de film niet erg populair was, stapte dit nummer definitief uit zijn schaduw en bereikte het de roem die het verdiende. Dit nummer en de ronkende stem van Ahmed Sheba zullen je zeker in een dansstemming brengen. We weten zelfs zeker dat je de songtekst al uit je hoofd kent door het aantal keren dat het is gespeeld. 

Keify Keda – Wegz
Voor deze inzending hebben we besloten om ons te concentreren op Wegz, aangezien hij doet waar hij goed in is: een nummer viraal laten gaan voordat het zelfs maar wordt uitgebracht. Dit nummer was overal online, van memes tot TikTok-geluiden. Toen het eindelijk werd uitgebracht, waren het er in een mum van tijd miljoenen, en het zit nu zelfs in ons hoofd vast terwijl we je dit artikel schrijven! 

Mafia – Mohamed Ramadan
De meeste nummers van Mohamed Ramadan blijven meteen in ons hoofd hangen omdat ze zo aanstekelijk zijn. Deze werd dan ook overal in Egypte gespeeld, waar je ook ging. Zelfs als je in een chique café of een restaurant was dat zich richtte op een jong publiek, speelde dit nummer constant. Een ding waarvan we denken dat we het niet zullen vergeten, is ook de choreografie – het zit nu in ons bloed geworteld.

Mesaytara – Lamis Kan
Lamis Kan schreef hiermee geschiedenis. Zelfs niet-Egyptenaren in het buitenland zingen Mesaytara mee en zijn er helemaal door gecharmeerd. Het is een krachtige ballad waar zoveel mensen van houden vanwege de sterke vrouwen die het zingen. Ongeacht het geslacht weten we zeker dat iedereen het in zijn hoofd heeft.