spinner

De perfecte muziek voor tijdens een vlucht

ma 20 nov 2023
Thema: Algemeen

Ga je binnenkort lekker op vakantie met het vliegtuig, dan is de kans vrij groot dat je al druk aan het nadenken bent over hoe je de vlucht doorkomt. Ondanks dat een vlucht binnen Europa vaak niet veel langer is dan 3 tot 4 uurtjes, zien we toch dat het voor veel mensen een flinke uitdaging is om deze uren door te komen zonder zich te hoeven vervelen. Aangezien een vliegtuig op zo’n 10 tot 12 kilometer hoogte vliegt, heb je geen toegang tot het internet. Geen social media, YouTube of andere apps om de tijd mee door te komen. Gelukkig zijn er wel een aantal alternatieven, waaronder het luisteren naar muziek tijdens je vlucht. Muziek is niet alleen leuk en gezellig, maar zorgt er ook voor dat je lekker kunt ontspannen. Hoe fijn is het om bijvoorbeeld te kunnen luisteren naar een paar prachtig gecomponeerde stukken van je favoriete componist? Omdat iedereen een andere smaak heeft, hebben we een aantal tips voor je.

Ontspannende muziek om tot rust te komen

Een lange vlucht kan soms stressvol zijn, maar met de juiste muziek kun je alle zorgen laten varen. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat je na enkele uren geen idee meer hebt hoe je nu moet gaan zitten en ook slapen is vaak een enorm probleem. De juiste muziek kan daarom dus ook zeker uitkomst bieden. Zorg er wel voor dat je alle factoren die voor stress kunt zorgen, zijn getackeld. Check dus online de tijden voor vertrek Schiphol vandaag, zodat je zeker weet hoe laat je vlucht gaat. Is dit gelukt, dan is het tijd om een afspeellijst te maken op bijvoorbeeld Spotify en deze vervolgens te downloaden. Zo zorg je ervoor dat deze muziek ook offline beschikbaar is, terwijl je telefoon in vliegtuigmodus staat.

Een oppepper voor extra energie

Hoe je helemaal niet tot rust te komen en kun je juist wel wat extra energie gebruiken? Dan kun je natuurlijk ook gewoon een playlist maken met up-tempo muziek. Vooral wanneer je geen enkele vorm van spanning hebt, is het natuurlijk extra lekker om tijdens je vlucht al helemaal in de stemming te komen. Even online je vluchtnummer zoeken voor je vertrekt en daarna lekker onbezorgd met je oordopjes of koptelefoon wachten tot je opstijgt en land. Houd er wel even rekening mee dat de mensen om je heen geen last van je hebben, aangezien de muziek in bepaalde gevallen wanneer deze wat hard staat, ook door de oordopjes of koptelefoon heen gehoord kan worden.

Combineer meerdere muziekstijlen

Hoe leuk is het dat je het ene moment een nummer hoort van ABBA, terwijl je een paar minuten later luistert naar de klassieke muziek van Bach, Beethoven of een van de vele andere componisten. Door een playlist te maken van verschillende muziekstijlen en deze vervolgens ook op shuffle te zetten, is het naar ieder nummer weer een verrassing wat er nu komt. Dit zorgt er niet alleen voor dat het veel spannender is, maar ook dat je het veel langer volhoudt, omdat je iedere keer wilt weten welke plaat er wordt afgespeeld.