spinner

Deze nummers horen in je hardloopplaylist! 

wo 9 nov 2022
Thema: Algemeen

Hardlopen is gemaakt voor muziek. Het heeft zijn eigen tempo, zijn eigen ritme, zijn eigen tempo. Jij, de loper, kan versnellen of vertragen. Je orkestreert de weg vooruit. Je kunt rennen zonder muziek en alleen luisteren naar wat je creëert. Of je kunt luisteren naar muziek die gemaakt is om te hardlopen. Deze nummers vertegenwoordigen de motivatie, drive en doorzettingsvermogen die nodig zijn om te rennen, te racen en te winnen. Luister dus zeker naar de volgende liedjes als je in je sportlegging een rondje rent! 

 

Katy Perry – Firework 

Misschien merk je dat je een klein danspasje toevoegt aan je hardlopen als je naar Firework luistert terwijl je rent in je sport bh hardlopen. Dit nummer is een zelfverbeteringslied dat je ter harte kunt nemen. Perry bracht dit nummer uit dat ze samen met Perry Stargate, Sandy Wilhelm en Ester Dean schreef op haar Teenage Dream-album in 2010.

 

Kanye West – Stronger

Dit nummer, uitgebracht in 2007, spreekt direct over de hoeveelheid werk die nodig is om regelmatig te draaien. De soundtracks van het nummer Harder, Better, Faster, Stronger van het Franse houseduo Daft Punk, verwerkt in dit hiphopnummer, zullen je inspireren om loopfouten die je in het verleden hebt gemaakt te overwinnen. Deze hit is losjes gebaseerd op de beroemde uitspraak van Friedrich Nietzsche : ‘What doesn’t kill him, makes him stronger.’

 

Survivor – Eye of the Tiger

De beste nummers voor hardlopers hebben meer dan 120 beats per minuut, en dit nummer dat beroemd werd in de Rocky-films komt in aanmerking. Neem een alles-of-niets houding aan en kom in beweging zodra de vroege tokkels op dit nummer beginnen. Als je je aanmeldt voor een race, is de kans groot dat je dit nummer hoort.

 

The Weeknd – Blinding Lights

De onderliggende beat van Blinding Lights maakt deze optie een geweldig hardloopnummer voor de lange termijn. Je zult de eenvoud van het ritme en de melodie van deze hit waarderen als je uit wilt zoomen en in je groove wilt blijven. Dit in 2020 uitgebrachte nummer zal je doen denken aan geweldige rocknummers uit de jaren 80 met meer synthesizers. Hierdoor kun je er ook zeker naar luisteren tijdens je cupmaat berekenen

 

Stormzy – Vossi Bop

Vossi Bop is een nummer waar je tijdens het hardlopen meerdere keren naar kunt luisteren en het elke keer om een andere reden kunt waarderen. Bijvoorbeeld, de eerste keer dat je dit nummer hoort dat is uitgebracht op Heavy in the Head, zul je de aanstekelijke teksten van dit nummer misschien waarderen, terwijl je de volgende keer misschien dol bent op de creatieve beats. Dit leuke nummer zorgt ervoor dat je je best blijft doen.

 

Bad Bunny – La Romana

Als je een geweldige beat nodig hebt om hard te blijven rennen, is La Romana het nummer waarnaar je moet luisteren in je afspeellijst. Terwijl het eerste deel van het nummer je in beweging houdt, ongeveer halverwege, voegt het zang van rapper El Alfa toe die je aanmoedigt om nog harder te werken. Deze hit werd uitgebracht op het debuut X 100pre-album van de Puerto Ricaan.