Search for:
spinner

Dit mag je absoluut niet vergeten als je naar een concert gaat

vr 19 apr 2024
Thema: Algemeen

Heb jij binnenkort een concert op de planning staan van misschien je favoriete arties waar je al jaren naar uitkijkt? Dan is de kans vrij groot dat je hier natuurlijk zo goed mogelijk voorbereid naartoe wilt. Toch zien we dat ook de ervaring concertbezoekers lang niet altijd overal aan denken. Nu hoef je je echt geen zorgen te maken dat dit je feestje minder leuk maakt, dat absoluut niet! Het enige wat we je wel mee willen geven, is dat het er nog leuker en vaak ook makkelijker van wordt. Daarom willen we vanuit onze eigen ervaring graag een aantal handige tips met je delen, waar wij in de afgelopen jaren achter zijn gekomen en die onmisbaar zijn op het moment dat je naar een concert gaat. Daarbij maakt het nog niet eens zozeer uit of je naar een klassiek concert gaat of naar een hardrockconcert. Dus ben jij benieuwd wat je absoluut niet mag ‘vergeten’? Lees dan snel verder!

Tickets

Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar je bent niet de eerste en ook niet de laatste die zijn of haar kaartjes vergeet en daar pas achter komt op het moment dat ze bij de ingang staan. Gelukkig zijn de meeste tickets vandaag de dag digitaal, maar is een uitgeprinte versie ook altijd handig. Stel dat je telefoon om wat voor reden dan ook ineens een storing heeft, dan kun je in ieder geval wel naar binnen. Een andere tip die we je willen meegeven, is dat je elkaar je kaartjes stuurt. Stel dat je met zijn vieren naar een concert gaat, dan is de kans wel heel klein dat alle vier de telefoons het niet meer doen. Zorg er dus gewoon voor dat je een handige mom bag bij je hebt, zodat je in ieder geval zeker weet dat je een apart vakje hebt voor onder andere je tickets. Zo hoef je je geen zorgen te maken of je wel of niet binnenkomt.

Regel je parkeerplek

Parkeren is en blijft een uitdaging. Vooral wanneer je naar een concert gaat met meer dan 50.000 bezoekers, is het aan te raden om je parkeerplek op voorhand te regelen, mits je natuurlijk niet met een bus gaat. Ga je met de auto en bekijk je pas ter plekke wat er mogelijk is, dan is de kans vrij groot dat je ergens in een weiland komt te staan op misschien wel een paar kilometer afstand. Dit is op de heenweg vaak niet zo’n probleem, maar wel als het concert is afgelopen en je eerst nog een half uur naar je auto moet lopen om deze vervolgens ook te kunnen vinden. Zorg er dus voor dat je even een plekje reserveert, zodat je dit in ieder geval kunt afvinken.

Goed gevulde tas

Een concert duurt vaak al snel tussen de 2 en 3 uur. Hoe fijn is het dan om een shopper bij je te hebben met wat schone kleding, mocht dat nodig zijn of wat spulletjes om je in de pauze lekker op te kunnen frissen. Vaak kun je je tas gewoon bij je houden en anders biedt de locatie vaak ook wel lockers waar jij je tas gedurende het feest veilig en droog kunt opbergen. Zo hoef je niet de hele tijd met je tas te slepen, maar heb je wel alles bij je voor het geval jij je even wilt kunnen opfrissen.