spinner

Een nieuwe oogst Vocale Jazz

do 6 mei 2021
Thema: Jazz

za 8 mei – 18:00 uur Vocale Jazz
In de jazzwereld regent het prijzen.

De Amerikaanse Veronica Swift was er vroeg bij. De dochter van jazzpianist Hod O’Brien en zangeres Stephanie Nakasian was negen (9!) jaar toen ze debuteerde met het album Veronicas House of Jazz (2004). Drie jaar later volgde It’s Great to Be Alive. Vandaag horen we de nu 26-jarige Swift met songs van haar recente album This Bitter Earth. Aan variatiebreedte ontbreekt het haar niet. Vergelijk de slepende, wat melancholieke titelsong, met het vrolijk swingende, boppy, You’re the Dangerous Type.
In 2019 stemde de Jazz Times Readers Poll haar tot “Best New Artist and Best Vocal Release” (voor haar album Confesssions).

Als het om Awards gaat, de Belgische vocalist en componist David Linx kan er een kamer mee behangen. Dat gaat van “Chevalier des Arts et des Lettres”, via “Prix de l’Adami” naar “Chevalier de l’Ordre de la Couronne”. Met van alles er tussenin. Maar goed, Linx is dan ook 56. U hoort drie stukken van zijn recente album Skin in the Game.

De prestigieuze “Thelonious Monk Institute International Jazz Competition” werd in 2015 gewonnen door zangeres Jazzmeia Horn. Ook zij grossiert in prijzen en awards. In 2019 verscheen haar Love & Liberation.

Deze droge opsommingen maken u uiteraard razend nieuwsgierig naar de muziek die er achter schuil gaat. Tune In!

Vocale Jazz – een programma van Ineke Heijliger