Ineke Heijliger | Program maker | Concertzender.nl :: Radio
spinner

Programmamaker / Presentator - Ineke Heijliger

Zingen was iets heel natuurlijks in het ouderlijk huis van de familie Heijliger, er werd bovendien naar Jazz geluisterd.

Zo zong ze in schoolmusicals en belandde 17 jaar oud op een podium met een jazz bandje. Een jaar later zong ze met het trio van pianist Gijs Went (Marijn de Rijk bas & Han Bennink drums) op Jazz podia in Nederland en België.

Toen de conservatoria startten met de jazz opleidingen studeerde ze Jazz Zang aan het Conservatorium in Hilversum waar ze in 1987 afstudeerde met het diploma DM (docerend
musicus). In dat zelfde jaar werd ze docent hoofdvak Jazz Zang aan het Conservatorium in Den Haag en gaf daar ook lessen; Methodiek, Repertoire en Historische Ontwikkeling van de Jazz zang.

Daarnaast maakte ze zo’n 10 jaar lang (samen met Arjan Went) radio programma’s (omroep MAX) voor ‘Jazz In The Morning’ (later ‘Jazz In The Evening’) die werden gepresenteerd door Edwin Rutten.

Sinds 2019 is Ineke Heijliger programmamaker en presentator bij de Concertzender met het programma ‘Vocale Jazz’ en eens per 3 maanden ‘Tussen Swing en Bop’ en ‘Latin Jazz’.