spinner

Ensemble Setado! en Dudok Kwartet Amsterdam Live

wo 11 jul 2018

In Concertzender Live op donderdag 12 juli twee opnamen met Oude Muziek: Ensemble Setado! met Standards uit Renaissance en Barok en het Dudok Kwartet Amsterdam tijdens het Grachten Festival 2017.

Standards
Het programma Standards is het initiatief van klaveciniste Tatsiana Khaleva van Ensemble Setado!. Haar inspiratiebron was het boek ’50 Renaissance & Baroque Standards’ met daarin een overzicht van de bekende ‘standards’ met diverse voorbeelden van daarop gebaseerde variaties, van de vroege 16e tot ver in de 18e eeuw.
Veel van de muziek die op deze standards is gebaseerd is dansmuziek. Zo werden er een groot aantal verzamelingen choreografieën uitgebracht dat standards gebruikt, zoals La Folia, Chaconne en Passacaglia. Historische-dansspecialiste Dorothée Wortelboer laat er een aantal zien (helaas niet zichtbaar op de radio, maar wel af en toe te horen!).
Tatsiana speelt samen met violonespeler Severiano Paoli. De combinatie klavecimbel en violone is een heel bijzondere.

Bach en Schönberg
Op 20 augustus 2017 speelde het Dudok Kwartet Amsterdam samen met altviolist Takehiro Konoe en cellist Alexander Warenberg tijdens het Grachtenfestival 2017.
Zij combineerden muziek van Bach met het stuk Verklärte Nacht van Arnold Schönberg.

Uitzendingen:

  • donderdag 12 juli 2018, 20.00 – 22.00 uur
  • vrijdag 20 juli 2018, 15.00 – 17.00 uur

 

Bekijk hier de speellijst van Concertzender Live in de gids.