spinner

Kraamkamer van de muziek

do 20 feb 2020
Thema: Wereld
Genre: Wereldmuziek
Vrijdag 21 februari om 21:00 uur in Acoustic Roots: Neco Novellas en Ernst Reijseger

Acoustic Roots heeft deze keer twee virtuoze musici, met een totaal uiteenlopende achtergrond. ‘In de huiskamer van Acoustic Roots’ is echt alles mogelijk. We hebben vele uiteenlopende gezelschappen ontvangen. Deze keer zijn we getuigen van de geboorte van een samenwerking, het ontstaan van een sound.

Neco Novellas en Ernst Reijseger zijn samengebracht door Sonja Heimann en Stan Rijven van Dutch Delta Sounds| Stichting Ritmundo. Onder de naam ‘Old Roots New Routes’ organiseren ze een aantal concerten van totaal 6 wereldmuziek bands. Drie van deze bands zijn gevormd, doordat Sonja en Stan musici benaderd hadden met de vraag of zij voor deze gelegenheid samen wilden spelen. Zo is het ook gegaan met Neco Novellas en Ernst Reijseger. Twee zeer uiteenlopende musici die de uitdaging aangingen.

Op het moment dat deze aflevering van Acoustic Roots werd opgenomen, waren ze samen nog volop bezig met het ontwikkelproces van de muziek. In de aanloop naar de concerten een aantal keer per week samen muziek maken. Experimenteren en stijlen blenden, ideeën uitwerken, en elkaar verbazen. Dit proces ging gewoon rustig door tijdens de opname van Acoustic Roots, de geboorte nieuwe sounds. Met soms kreten van geluk van Ernst en Neco als er weer een song ontstond of vervolmaakt werd. De geboorte van een samenwerking. En daar was het Dutch Delta Sounds juist om te doen!

Een ander ensemble uit het programma ‘Old Roots New Routes’ komt in maart in Acoustic Roots: Raj Mohan & Ensemble

Ga hier naar de gidstekst.