spinner

Optimaal genieten van een concert op televisie

vr 29 apr 2022
Thema: Algemeen

Of je nu luistert naar de 6e symfonie Beethoven of één van de andere prachtige stukken die door deze grootmeester zijn gecomponeerd, dan is een optimale beleving wel zo fijn.

Waar de hedendaagse televisies vaak voldoen aan de gestelde normen voor een relatief goed geluid, wil je bij een klassieke voorstellen natuurlijk net dat stukje extra. Je kunt dan kiezen voor een soundbar of speaker. Toch zijn er meerdere factoren die van invloed zijn op de kwaliteit van deze prachtige muziek. Wat dacht je van de omgevingsgeluiden, je positie in de woonkamer of de instellingen van je televisie of radio?

Televisie
Het is bijna zover, het aftellen is begonnen! Je favoriete orkest speelt over enkele weken je favoriete stuk van Beethoven en Antonio Vivaldi. Dan is het wel zo fijn, dat je in aanloop naar deze prachtige voorstelling van helemaal in de stemming kunt komen. Je kunt op verschillende manieren muziek luisteren, maar via je televisie, zodat je ook optimaal kunt genieten van het bijbehorende beeld is wel zo fijn. Het geluid van de televisies van tegenwoordig zijn in principe prima, maar wanneer je alle klanken optimaal tot haar recht wilt laten komen, mag een goede geluidsinstallatie natuurlijk niet ontbreken. Hoe fijn is het, dat jij thuis in je sta op stoel kunt genieten van één van werelds grootste componisten? Voor een optimaal geluid kun je kiezen voor een speaker of soundbar. Door deze op de juist af te stellen, is het net alsof je in de zaal aanwezig bent.

Positie

Wanneer je optimaal wilt genieten, is de positie van zowel jezelf, als de televisie, soundbar of speaker essentieel. Wanneer je namelijk schuin voor je televisie zit, dan is de kans aannemelijk dat er bepaalde klanken je trommelvlies niet weten te bereiken. De ideale positie is recht voor de televisie. Het grote voordeel, is dat je dan niet alleen alle geluid tot je kunt nemen, maar ook goed overzicht hebt over de rest van je kamer. Daarnaast is ook de afstand tot de geluidsbron van belang. Je kunt je namelijk voorstellen, dat wanneer je er te ver bij vandaan zit, de kwaliteit afneemt. Wanneer je niet helemaal recht voor de tv kunt zitten, dan is een draaifauteuil ideaal. Zo kun je namelijk in de juiste houding optimaal genieten van je favoriete concert.

Houding
Wanneer je thuis helemaal tot rust wilt komen, is een concert van klassieke muziek natuurlijk een perfecte keuze. Laten we eerlijk zijn, even wegdromen bij één van de prachtig gecomponeerde stukken van je favoriete componist, daar kan toch niet tegenop? Een concert kan al snel tot wel 2 uur duren. Het is dan wel zo fijn dat je ook in een goede houding optimaal kunt genieten. Je kunt je voorstellen, dat wanneer je heerlijk onderuitgezakt op je relaxfauteuil kunt luisteren naar je favoriete muziek je helemaal tot rust komt. Wanneer je kiest voor een elektrische stoel, dan kun je deze helemaal naar eigen wens instellen en kun je hem tevens ook gebruiken als sta op stoel.

Zo geef jij de avond extra cachet
Wanneer je een avond optimaal thuis wilt genieten, dan is het kijken en luisteren naar één van de vele prachtige klassieke concerten hiervoor bij uitstek geschikt. De vele klanken die tijdens het spelen van een prachtige stuk samenkomen is met geen pen te beschrijven. Maak het gezellig door de lichten te wat te doven en de gordijnen te sluiten en voor jezelf en eventueel partner een goed glas rode wijn in te schenken. Je zult dan het gevoel hebben, dat je live aanwezig bent en geniet van een prachtige avond samen.