Search for:
spinner

Pascal Plantinga

za 24 feb 2024
Thema: Crosslinks

Donderdag 29 februari in Re:light een special. Vrijdag 15 maart in De Pletterij in Haarlem.

Speciaal voor de Concertzender vertelt Pascal Plantinga zijn levensverhaal en omlijst dit met zijn eigen gecomponeerde muziek, die veelal tot stand kwam tijdens zijn wereldreizen.

Pascal Plantinga is een electro-songwriter die experiment koppelt aan een bijzondere manier van muzikale verhalen vertellen.
Zijn sterk autobiografische verhalen ademen één en al reislust en putten uit persoonlijke ervaringen en ontmoetingen met unieke personages uit alle lagen van de bevolking. Of het nu een zingende taxichauffeur is, een gedesillusioneerde Miss Californië, een verlichte Hula-danseres of een verbitterde nazi die zo vriendelijk is om een lift aan te bieden, vereeuwigd in liedjes nemen ze de rol aan van Pascal’s eigen meervoudige persoonlijkheden.

Zijn langdurige werkrelatie met de Duitse elektronische muziekpionier Pyrolator geeft Pascals muziek zijn krachtige cinematografische karakter. De reeks artiesten waarmee Pascal in de loop der jaren heeft opgenomen en opgetreden, omvat Gary Lucas, Guy Klucevsek, Haco, Hauschka, Frances-Marie Uitti, Martin Bisi en Shoukichi Kina. Als filmcomponist creëerde Pascal de score voor de bekroonde speelfilm 170 Hz, de Japanse muziekdocumentaire Tsugaru No Kamari en de themamuziek voor Atsushi Ogata’s Yukata Cowboy-webserie.

Klik hier door naar het programma Re:light van donderdag 29 februari om 23:00 uur.

Op vrijdag 15 maart speelt Pascal Plantinga solo tijdens het Springtij festival in De Pletterij in Haarlem. Klik hier door naar meer informatie over dit festival.