Concertzender.nl :: Radio
spinner

JazzNotJazz

di 29 nov 2022 00:00 uur
Componisten: Michael Jackson | Quincy Jones

Tot het begin van de jaren 70 bouwde Quincy Jones al een enorme naam op in de Jazz-muziek, maar ook in aanverwante activiteiten als muzikant, componist en producer. Vanuit de jaren 70 werd de cross-over naar popmuziek steeds evidenter en succesvoller, culminerend in de jaren 80 swipe met natuurlijk Michael Jackson en We Are The World. En dat zijn slechts enkele voorbeelden. Op zijn eigen albums in de jaren 70 definieerde hij eigenlijk een volkomen eigen stijl. Met nog duidelijke roots in de Jazz werden andere stromingen op een natuurlijke manier vermengd tot nieuw goud.

Op die albums uit dat decennium stonden pure Jazz-composities afgewisseld met film- en tv-muziek en soul & pop-hitjes. En vanzelfsprekend altijd met de beste muzikanten in het algemeen en solisten in  het bijzonder. Nu zouden wij het wellicht Fusion noemen, maar het blijft gewoon goede muziek. Vanavond een selectie uit de albums onder zijn eigen naam tussen 1970 en 1979.

 

JazzNotJazz is een programma waar uit 100 jaar Jazz-recordings, een unieke mixtape wordt samengesteld met zinvolle en soms weinig zinvolle weetjes. Het gaat ook om The Soul van Jazz, dus uitstapjes naar gelieerde stijlen worden zeker gemaakt. Er zijn onregelmatig terugkerende rubrieken, zoals “De Niet Platgespeelde Standard”, “Ellington Train Songs”, “Jazz Cameo’s” en “More is Better”.

Track 01: Tell Me A Bedtime Story

Track 02: Cast Your Fate To The Wind

Track 03: Chump Change

Track 04: Midnight Soul Patrol

Track 05: Hummin’

Track 06: One Track Mind

Track 07: You’ve Got It Bad Girl

Track 08: Theme From “The Anderson Tapes”

Track 09: Superwoman (Where Were You When I Needed You)

Track 10: Ironside – Theme From “Ironside”

Track 11: Trying To Find Out About You

Track 12: I Heard That!!

Track 13: Everything Must Change-Reprise

 

Samenstelling: