Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
spinner

Concertzender Live

di 19 sep 2023 14:00 uur

Een rijk palet vanmiddag in Concertzender Live met natuurlijk eigen opnamen. Uit het concertseizoen 2016-2017 hoort u registraties uit de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam.

Om te beginnen is daar een bont gezelschap onder de bezielende leiding van violiste Liza Ferschtman. Zij spelen het glorieuze octet van Schubert voor strijkkwintet met contrabas en klarinet, fagot en hoorn. Een heerlijke combinatie, die je bijna een kamerorkest zou kunnen noemen. In een uur tijd komen in zes delen alle mogelijke klankcombinaties en muzikale verwevenheden langs. Daarna luistert u naar de talentvolle en inspiratievolle Zweedse altvioliste Ellen Nisbeth. Zij wordt begeleid door de alleskunner Bengt Forsberg, wiens wieg in hetzelfde Scandinavische land stond. Samen spelen zij de beroemde Arpeggione Sonate van Schubert, en een aantal bewerkingen van Ellen van liederen die zich uitstekend lenen voor een uitvoering op altviool.

Programmagegevens

  • Franz Schubert – Octet in F

Liza Ferschtman, viool / Joseph Puglia, viool / Lilli Maijala, altviool / Victor Julien-Laferrière, cello / Niek de Groot, contrabas / Christoffer Sundqvist, klarinet / Bram van Sambeek, fagot / Hervé Joulain, hoorn

  • Robert Schumann – Märchenbilder op.113
  • Ralph Vaughan Williams – Songs of Travel (bew. Ellen Nisbeth)
  • Franz Schubert – Mut / Sonate in a, ‘Arpeggione’

Ellen Nisbeth, altviool / Bengt Forsberg, piano

Samenstelling: