Concertzender Live | Concertzender.nl :: Radio
spinner

Concertzender Live

vr 5 aug 2022 14:00 uur

Een rijk palet met eigen opnamen van de Concertzender. Uit het concertseizoen 2016-2017 hoort u registraties gemaakt in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam.

 

Om te beginnen is daar een bont gezelschap onder de bezielende leiding van violiste Liza Ferschtman. Zij spelen het glorieuze octet van Schubert voor strijkkwintet met contrabas en klarinet, fagot en hoorn. Een heerlijke combinatie, dat je bijna een kamerorkest zou kunnen noemen. In een uur tijd komen in zes delen alle mogelijke klankcombinaties en muzikale verworvenheden langs. Daarna luistert u naar de talentvolle en inspiratievolle Zweedse altvioliste Ellen Nisbeth. Zij wordt begeleid door de alleskunner Bengt Forsberg, wiens wieg in hetzelfde Scandinavische land stond. Maar dat is even geleden. Samen spelen zij de beroemde Arpeggione Sonate van Schubert, en een aantal bewerkingen van Ellen van liederen die zich uitstekend lenen voor een uitvoering op altviool.

 

1 Franz Schubert – Octet

Liza Ferschtman, viool / Joseph Puglia, viool / Lilli Maijala, altviool / Victor Julien-Laferrière, cello / Niek de Groot, contrabas / Christoffer Sundqvist, klarinet / Bram van Sambeek, fagot / Hervé Joulain, hoorn

2 Robert Schumann – Märchenbilder

Ellen Nisbeth, altviool / Bengt Forsberg, piano

3 Ralph Vaughan Williams – The Vagabond en
The Infinite Shining Heavens
transcripties voor altviool en piano van Ellen Nisbeth
Ellen Nisbeth, altviool / Bengt Forsberg, piano

4 Franz Schubert – Mut uit die Winterreise (transcriptie van Ellen Nisbeth) en Sonate Arpeggione

Ellen Nisbeth, altviool / Bengt Forsberg, piano.

 

Samenstelling: