Dansen en de blues | Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
spinner

Dansen en de blues

zo 8 mei 2022 00:00 uur
Deel 1 van het tweeluik met een van ’s lands meest gewaardeerde trompettisten, Jarmo Hoogendijk! Hij maakt in de tweede helft van de jaren tachtig furore met het Ben van den Dungen/Jarmo Hoogendijk-kwintet, de eerste opzienbarende groep die is voortgekomen uit de jazzopleidingen aan de Nederlandse conservatoria. In de jaren negentig groeit hij uit tot een van de expressiefste en inventiefste jazztrompettisten van Europa.

Art Blakey zei ooit: “jazz has to be danceable and has to have the blues”. Dansen en de blues is een podcast over jazz. Jazzmusici Ben van den Dungen, Tom Ridderbeekx en Thijs Nissen ontvangen kleurrijke gasten waarbij sterke verhalen, indringende gesprekken en een flinke dosis swingende muziek de boventoon voeren. Een kijkje in de keuken van de fine fleur van de (inter)nationale jazztop met live optredens vanuit onze studio!

Dansen en de blues is te beluisteren op alle bekende podcast platformen. Abonneer je snel en laat een goede waardering achter. Wil je meer weten? Kijk dan op dansenendeblues.nl en volg ons op Instagram en Facebook @dansenendeblues.

Samenstelling & presentatie: